Első hallásra semmi különös nincs a rántott sajt elkészítésében, ha azonban nem ismered az apró fortélyokat, kudarcba fulladhatnak a próbálkozások: a panír kilyukad, a sajt kifolyik és máris megvan a baj. Mutatjuk, nálunk mi vált be!
A vegák és a húsevők is kedvelik a rántott sajtot, elkészítése miatt azonban sok konyhatündér messziről elkerüli ezt a fogást. A siker titka pedig igen egyszerű, csak néhány gyors mozdulattal kíván többet a megszokott panírozásnál!
Photo by gladys arivia on Unsplash
Rántott camembert
Hozzávalók: 2 doboz Camembert sajt, 3-4 evőkanál liszt, 2 tojás, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa (vagy darált dió), olaj, áfonyalekvár
- A sajtot hosszában vágd szeletekre. Forgasd meg először a lisztben, majd a villával felvert tojásban, azután megint lisztben és a tojásban, legutoljára pedig a zsemlemorzsában!
- Forró olajban süsd ki a sajtot mindkét oldalán megforgatva!
- Tálald párolt rizzsel vagy burgonypürével és áfonyalekvárral!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.