Ha te is odavagy a sajttortákért és a mangó is a kedvenceid közé tartozik, akkor imádni fogod ezt a párosítást! Ráadásul akkor sem kell lemondanod róla, ha "mentes" diétát követsz, ugyanis nincs benne se glutén, se tojás, se tej!
Mangós sajttorta
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 125 g gluténmentes zabpehely
- 1 érett banán
- 150 g szoba-hőmérsékletű tejmentes margarin
A krémhez:
- 200 g beáztatott kesudió
- 200 ml kókuszkrém
- kevés frissen facsart citromlé
- 2 lap zselatin
A mangózseléhez:
- 200 ml mangópüré
- 2 lap zselatin
Fotó: BOOOK Kiadó/Zergi Borbála
Így készül:
Az alaphoz a zabpelyhet, a banánt és a margarint összegyúrjuk, és egy kerek tortaformába töltjük. Alaposan lenyomkodjuk és hűtőbe tesszük.
A krémhez a kesudiót és a kókuszkrémet összeturmixoljuk és egy edényben kevés citromlével összemelegítjük. A beáztatott és kifacsart zselatinlapokat a még meleg krémbe tesszük, majd egy habverővel 1-2 perc alatt elkeverjük. A krémet a kihűlt tortalapra öntjük, és az egészet a hűtőbe tesszük.
A mangópürét felmelegítjük, a beáztatott zselatinlapokat hozzákeverjük, végül a kihűlt kókuszos krémre simítjuk.
Biztos, hogy mentesen is finom? Teljesen!
Arra, hogy a torta jól sikerül, Ambrus Éva neve a garancia - jól ismerjük őt az Anya, kérek még! Hozzátáplálás egyszerűen és a Válogatós gyerekek című, igazán sikeres szakácskönyvek szerzőjeként. Ezúttal az ételallergia témakörére fókuszált és arra vállalkozott, hogy szerzőtársával Pintér Mónikával – aki három multiallergiás kisgyermek édesanyja és mentes ételeivel nap mint nap helytáll a konyhában – elsősorban glutén-, tej- és tojásmentes recepteket fejlesszenek ki közösen, és adjanak közre legújabb könyvükben, ami a találó Mentesen is teljesen! címet kapta.
Feltett szándékuk, hogy segítséget nyújtsanak a szülőknek ételallergiás vagy gluténérzékeny gyermekük megfelelő és kiegyensúlyozott étrendjének kialakításához. A kiadványban 134 recept közül válogathatunk, az alapreceptek között mentes kenyerek, péksütemények, házi tészták, növényi tejhelyettesítők, házi szószok receptjét ismerhetjük meg, a reggeli, tízórai- és uzsonnafalatok, valamint az ebéd- és vacsoraételek pedig a mindennapok változatos és egészséges étkezését könnyítik meg.
A szerzők rutinos anyukaként az ünnepekre is gondoltak: szülinapi tortákat, húsvéti kalácsot, karácsonyi mentes bejglit, szaloncukrot és habcsókot is kínálnak. Azon túl, hogy a könyvben szereplő ételek egészségesek, a fotók rendkívül igényesek és mutatósak, a kiadvány egyik legfontosabb üzenete, hogy a “mentes diéták” kivitelezése nem jelent egyet az egyhangúsággal és nem is annyira komplikált, mint ahogy azt elsőre gondolnánk!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.