A hozzávalók cseppet sem bonyolultak, és az elkészítés sem kacifántos, vágj bele nyugodtan a házi gyurmagyártásba, biztos, hogy a gyerekek boldogan bekapcsolódnak!
Amire szükséged lesz:
- 200 g víz
- 65 g só
- 140 g liszt
- 1 kiskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
- 2 kiskanál növényi olaj
- A színezéshez: tempera vagy ételfesték
Így készítsd el:
Mérd abba az edénybe a vizet, amiben majd megfőzöd a gyurmát. Ha szeretnéd színezni, add hozzá a temperát vagy az ételfestéket és keverd addig, míg feloldódik.
Ha ez megvan, kanalazd bele a sót, szitáld bele a lisztet és a sütőport/szódabikarbónát, majd jöhet a növényi olaj.
Keverd össze a masszát, tedd a tűzhelyre és kis lángon kezdd el melegíteni. Folyamatosan kevergesd, hamarosan elkezd besűrűsödni - akkor jó, amikor egészen összeáll. A munkálat közben úgy tűnhet, hogy odaragad az edény aljára és az oldalára, a folyamatos kevergetés mellett azonban ez nem gond, könnyen leválik.
Ha elérte a kívánt állagot, borítsd az asztalra és gyors mozdulatokkal gyúrd gombóccá - vigyázz, hogy ne égesd meg a kezed, arra pedig különösen ügyelj, hogy a gyerekek ne nyúljanak hozzá a meleg masszához!
Szerencsére gyorsan kihűl és kezdődhet is a játék!
A receptért Paola óvónéninek jár a köszönet, a hirtelen jött szünetben ő segít nekünk virtuálisan, hogy feldobjuk a gyerekek szürke hétköznapjait.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.