A helyzet az, hogy ez az epres-mascarpones kreáció annyira finom, hogy még a magányosan szomorkodók Valentin napját is feldobja. Megvan ám ennek is a pozitív oldala: senkivel sem kell osztoznotok ezen a finomságon!
Limeos-vaníliás mascarponehab friss eperrel
Hozzávalók: 250 g friss eper, egy kevés vodka, 1/2 narancs frissen facsart leve, 1 rúd vanília, 3-4 friss bazsalikomlevél, 250 g mascarpone, 1 kisebb lime, 2 evőkanál tej, nádcukor ízlés szerint
Vágd apró darabokra az epret, locsold rá a narancslevet és bolondítsd meg egy kis vodkával! Óvatosan kapard ki a vaníliarúd belsejét, és az apró fekete magok felével hintsd meg az epret, és forgasd össze a kis darabokra vágott bazsalikommal! Ha szükségesnek érzed, édesítsd egy kis nádcukorral, majd tedd hűtőbe legalább 1 órára! A mascarponet kézi habverővel habosítsd fel, kevergetés közben add hozzá a tejet, és a mixert csak akkor kapcsold ki, amikor a térfogata nagyjából megduplázódik! Adj ehhez is annyi cukrot, amennyit jónak látsz, reszeld bele az alaposan megmosott lime héját, add hozzá a megmaradt vaníliát és keverd össze! Az epret kanalazd két kis tálkába, azután borítsd be a mennyei mascarponehabbal!
Menőke-tipp:
Nem fog rosszat tenni a desszertednek, ha magas, minimum 70% kakaótartalmú étcsokit is reszelsz rá - már csak azért sem, mert ez is egyike a vágyfokozó afrodiziákumoknak!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.