A bekuckózós téli vasárnapokon lélekmelengető élményt nyújt egy bögre mennyei forró csoki, főleg, ha nem porból dobod össze, hanem Te magad készíted, magas kakaótartalmú csokiból! Arra vigyázz, hogy függőséget is okozhat – ez a veszély leginkább akkor fenyeget, ha tejszínhabot is pöttyintesz a tetejére…
Hozzávalók:500 ml tej, 120 gramm 70% kakaótartalmú étcsokoládé, 20 gramm holland kakaópor, 20 gramm étkezési keményítő, 20 gramm (barna) cukor
Kevés tejet önts egy edénybe, szitáld bele a kakaóport és az étkezési keményítőt, majd kézi habverővel folyamatosan kevergetve kezdd el melegíteni!
Több részletben add hozzá a megmaradt tejet és a cukrot!
Vízfürdőben olvaszd fel a kis darabokra tört csokoládét, majd amikor a csomómentesre kevert tejes alap forrásponthoz közelít, add hozzá a csokit és jól dolgozd össze, míg el nem éri a kedvedre való sűrűséget.
Öntsd bögrékbe és tedd még ellenállhatatlanabbá tejszínhabbal, csokireszelékkel!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.