Dr. Bagdy Emőke: Így lehet igazán boldog az új év!

Amíg birtokoljuk, hajlamosak vagyunk természetesnek venni a boldogságot, a szeretetet, a harmonikus környezetet, fájdalmas hiányukra akkor döbbenünk rá igazán, ha elveszítjük őket. A szürke hétköznapokon is erősen vágyódunk utánuk, ha nélkülöznünk kell, de karácsonykor és az új év kezdetén óhatatlanul fölerősödik bennünk az igény, hogy szeressünk és szeretve legyünk.

Dr. Bagdy Emőke a Menőke blognak arról beszélt, hogyan segíthetünk magunkon, ha nehéz periódusunkat éljük, és helyzetünket reménytelennek érezzük. A szakember szerint magunknak kell kezünkbe vennünk az irányítást, ha azt szeretnénk, hogy olyan új utak nyíljanak meg előttünk, amelyek az örömteli jövőbe vezetnek. 

 

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Az ember alapvetően társas lény, ezért elégedettségének meghatározó része, hogy valakihez tartozzon. Mi a titka azoknak, akik társ nélkül is meg tudják őrizni a belső harmóniát?

Szerencsére rengeteg biztató példával találkoztam az utóbbi időben. Köztudott, hogy sokan élnek a négy fal között egyedül, társ nélkül, mégsem érzik magukat magányosnak. Ez különösen azokra az elváltakra igaz, akik kiléptek egy rosszul működő kapcsolatból, és önállóságukat jogilag is biztosították.

A pszichológia „van valakim”-effektusnak nevezi azt a helyzetet, amikor az életünknek része egy olyan, számunkra fontos személy, aki viszonozza érzelmeinket, törődésünket. Angyal András pszichológus „szükségeltségi szükségletként” definiálja, amikor mindenki mástól megkülönböztetve, fölcserélhetetlenül van ránk szüksége valakinek, ez a szükségeltségi szükséglet pedig jelentős életben tartó erő.

A lelki magány megoldásának első számú tétele, hogy legyen valakink, akinek szüksége van ránk. Szinte elképzelni sem tudjuk, mennyi erőt adunk a másiknak, ha elé állunk, és kimondjuk, hogy fontos nekünk, és már-már létezni sem tudnánk nélküle. Az idősek, ha tudják, hogy a családjuknak szüksége van rájuk, súlyos betegségekkel küzdve, ha kell, gyógyszerekkel talpon tartva magukat, képesek átlépni saját határaikat, és megtesznek mindent azért, hogy kiszolgálják a számukra fontos emberek szükségleteit. Az ilyen idősek – igazolt betegségeik ellenére – szubjektíven megítélve jobb egészségi állapotnak örvendenek, mint azok a náluk fiatalabbak, akiknek nincs kihez szólni. Ennek ismeretében óhatatlanul fölmerül az élet értelmének kérdése is, hiszen a magányában elmerülő, szomorú, netán depressziós ember könnyen szem elől téveszti, hogy milyen óriási erőt ad, ha tartozunk valahová.

De ez utóbbi sajnos nem adatik meg mindannyiunknak.

Ahhoz, hogy mások számára fontossá tegyük magunkat, ha úgy tetszik, mindannyiunknak meg kell dolgozni. Amikor nagyon szomorúak vagyunk, és elhagyatottnak érezzük magunkat, érdemes végiggondolni, mit segíthetünk mi a másik embernek, kire nyithatjuk rá mi az ajtót, hogy a hogyléte felől érdeklődjünk, és megkérdezzük, mire lenne szüksége. Súlyos magányunkat például azzal tudjuk föloldani, ha valaki olyannak nyújtunk segítő kezet, aki még nálunk is nehezebb helyzettel kénytelen megküzdeni.

Carl Gustav Jung azt írta, hogy a magány megoldásának kulcsa, ha azt tesszük másokkal, amire nekünk szükségünk lenne. Tegyük meg mi azt a másikért, ami nekünk örömet szerezne, tegyük meg felé az első lépést, szóljunk hozzá néhány jó szót, és tudassuk vele, hogy számíthat ránk a bajban. Keressük meg, ki az körülöttünk, aki épp arra vár, hogy valaki segítsen rajta! A magányt, a lélek dermedt csendjét, amikor nincs más hang, csak a rádió vagy a tévé, úgy léphetjük át, hogy kinyitjuk az életünket.

Még azokra is igaz ez, akik betegség vagy mozgásképtelenség következtében fizikailag nem tudják átlépni a küszöböt: építsék kapcsolataikat telefonon, interneten keresztül, hívjanak látogatókat magukhoz! Ahhoz azonban, hogy legyen kit invitálni, fontos, hogy előtte ápoljuk a kapcsolatainkat. Ha valakit rendre fölhívunk, érdeklődünk, mi újság vele, és a választ türelmesen végig is hallgatjuk, akkor akár tolószékben ülve is kisvártatva barátok udvara vesz körül. A befektetés mindenképp megtérül, mert a mi telefonunk is egyre gyakrabban csörren majd meg, hogy barátaink felőlünk kérdezzenek – az így kialakított kapcsolatrendszer pedig képes felülkerekedni a magány érzésén. Abban a pillanatban, hogy lépést teszünk egy hozzánk hasonló helyzetben lévő felé, a mi problémáink is könnyebben elviselhetővé válnak. Ahelyett tehát, hogy depresszióba süllyednénk, legyünk aktívak, és keressünk olyat, akinek segítségre van szüksége!

A magány föloldásán túl milyen jótékony hatása van annak, ha találunk valakit, aki szól hozzánk, s akihez mi is szólhatunk?

Hámori József akadémikustól hallottam, hogy a beszéd „agyfényesítő”, vagyis a másikkal folytatott kommunikáció olyan aktivitást igényel az idegrendszertől, ami az agysejteket frissen és éberen tartja. Amikor viszont nincs kiért gondolkodni, szellemi erőfeszítést tenni, mentális világunk is besötétedik, tudatunk egyre inkább beszűkül, és legrosszabb esetben végül már csak a sötétség marad. Jól látható, hogy biológiailag is komoly szükségünk van a társra.

Az úgynevezett prestancia-reakciót a szociálpszichológiában a negyvenes években írták le. Fölfedezték azt az érdekes, tapasztalatilag korábban már alátámasztott jelenséget, hogy amikor egyedül tartózkodunk egy helyiségben, az ajtónak háttal állva is megérezzük, ha valaki belép a szobába: erőt vesz rajtunk egy különös érzés, hogy nem vagyunk egyedül, s amint érzékeljük, hogy más is van mellettünk, egészen máshogy kezdünk viselkedni, gondolkodni és beszélni. Nem baj, ha a választott társunk nem válik életszövetségesünkké vagy nem élünk vele egy fedél alatt, abban viszont mindenképp segít, hogy kiépítsünk magunk körül egy társas mezőt, baráti kört, ami olyan szociális hálót alkot körülöttünk, amelyikben boldogan mozoghatunk, és amelyikben számon tartják, hogy vagyunk, miként alakulnak a dolgaink.

Egy idős asszony egyszer elmesélte, hogy teljesen egyedül van, és annyira hiányzik neki a beszélgetés, hogy hosszan társalog húsz éve halott férjével. Még azzal sem törődött, hogy voltak, akik ezért bolondnak nézték: számára örömet okozott, hogy talált valakit, aki mindig kész volt arra, hogy meghallgassa. A beszélgetés, még akkor is, ha fiktív vagy képzelt lénnyel történik, többet ér, mint elmerülni a magány, a társtalanság sötét gödrében.

­ Hogyan segíthet a spirituális világ a nehéz időszakokban?

A vallásos ember a megmondhatója, hogy sosem érzi magát magányosnak. Társa a mérhetetlen megtartó erővel rendelkező isteni jelenlét, transzperszonális-spirituális világ, amely lehetővé teszi, hogy imáiban istennel társalogjon, és azoknak az erőknek a segítségét kérje, melyekben mélyen hisz. Egy Deals nevű amerikai pszichológus készített egy olyan, piramishoz hasonló modellt, amelyben sorba vette az élet erőben és egészségben tartó tényezőit. Ennek csúcsán a hit, a meggyőződés (belief), a vélekedés áll, amely meghatározza az identitásunkat, a helyünket a világban és az életfeladatunkat. Akiknek van miben hinni, azok kiegyensúlyozottak, nyugodtak, jobban viselik az élet terheit, tehát sok tekintetben egészségesebbek, mint azok, akiknek nincs reménység a szívükben.

Amikor már nincs kiért, miért mozdulni, berozsdásodnak az ízületek, és a fájdalom veszi át az irányítást a test fölött. Afölött az engedelmes szolga fölött, ami képes összeszedni magát, és új erőre kapni, ha a szellemi szférából egyszer csak azt az üzenetet kapja, hogy mégis van értelme az életnek. A hit hatalma óriási a fizikai gyöngeségek fölött: amikor valaki nagyon súlyos állapotba kerülve érzi, hogy hamarosan elmegy ebből a világból, de valakitől még szeretne elköszönni, minden erejét összeszedve képes megvárni őt, és csak a búcsút követően, megnyugodva hunyja be a szemét, hogy átlépjen a másik valóságba.

Ha valamilyen veszteség ér, keressünk valamilyen örömforrást az életben, hogy ellensúlyozzuk a fájdalmas élményeket. Nem könnyű, de másképp tényleg nem megy: fölül kell emelkednünk a rossz emlékeken, és vissza kell találnunk az emberi világ felé, mind fizikai, mind szellemi értelemben. Ha úgy érezzük, hogy már nem tudunk honnan erőt meríteni, még mindig továbbléphetünk, és fogódzót kereshetünk abban a magasabb spirituális világban, amely fölemel, kiemel és átsegít abba a másik valóságba, ahol az élet folytatódik – csak ilyen reménységgel érdemes élni.

A bejegyzés trackback címe:

https://menoke.blog.hu/api/trackback/id/tr2816367892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Margitka Szanyiné 2019.01.02. 20:46:22

.

Agnes Napocska Ambrus 2019.01.15. 15:29:09

Boldog újévet kívánok ❤

Menőke

Friss topikok

Címkék

2019 (1) 2020 (1) 7 év (1) Abacus Hotel (3) adhd (1) ADHD (1) adomány (1) afrodiziákum (2) aggodalom (1) agresszió (2) ágybavizelés (1) ágybavizelés oka (1) ágytisztaság (1) ajakbalzsam (1) ajándék (11) ajándékötlet (7) ajándékötlet férfiaknak (2) ajándékötlet nőknek (1) ajándékozás (1) ajándék barátnak (1) ajándék barátnőnek (1) akció (2) aktív életmód (1) alakformálás (5) alapbetegség (1) alkohol (4) alkoholfüggőség (1) alkoholizmus (2) állás (3) álláskeresés (3) állat (1) állatbarát (1) állatkert (1) állatkertek éjszakája (1) állatszőr (1) állattartás (2) allergia (1) alma (2) almás desszert (1) almás édesség (1) almás pite (1) almás recept (1) almás sütemény (1) almás süti (1) almatorta (1) aloe vera (1) álom (2) altatás (1) alvás (7) alvászavar (1) ambíció (2) Amerika (1) angyal (1) antibiotikum (1) anya (3) anyaság (5) anyatej (1) anyatejes táplálás (1) anyós (2) anyuka (1) apa (1) apák napja (1) apás szülés (1) apuka (1) asztrológia (15) asztrológus (2) Auguszt Cukrászda (1) Ausztria (2) autó (3) autóút (1) baba (17) baba-mama (1) bababőr (1) babahordozás (8) babahordozó (9) babakocsi (1) babapiskóta (1) babaúszás (1) babavárás (7) baba hasfájás (2) baba neme (1) Bagdy Emőke (2) Bak (1) bak (1) Baktay Zelka (1) baktérium (2) baleset (1) balesetmegelőzés (1) balkezes (1) balkezesek (1) balkezesség (1) balkezesség előfordulása (1) balkezesség előnye (1) balkezes átszoktatás (1) balkezes gyerek (1) balkezes írás (1) balkezes olló (1) banán (1) bántalmazás (3) barátnő (1) barátság (1) Barbie (1) Barbie baba (1) barnaság (1) barnulás (1) batáta (1) bátorság (3) bazsalikom (2) bazsalikom gondozás (1) bazsalikom gondozása (1) bazsalikom nevelés (1) bazsalikom öntözés (1) bazsalikom teraszon (1) Beethoven (1) béke (2) bélyeg (1) bélyegmúzeum (1) bemutató (1) bepisil (1) bepisilés (1) bepisilés oka (1) bepisilés okai (1) bepisilő gyerek (1) bepisil éjszaka (1) beszólás (1) betegség (7) beteg gyerek (3) Bika (5) Bika horoszkóp (1) Bika szülő (1) Bika tulajdonság (1) bikiniszezon (2) bizalom (1) biztonság (3) bölcsesség (2) boldog (1) boldogság (9) boldogtalanság (1) bőrápolás (4) bőrápolás kókuszolajjal (1) bőrfeszesítés (1) bőrfeszesítő (1) bőrgyógyász (1) bőrönd (1) borotva (2) borotválkozás (1) Braun (3) Braun prize (1) budakeszi vadaspark (1) Budapest (3) Bük (1) buli (2) büntetés (1) burnout (1) büszkeség (2) cappuccino (1) cékla (1) cellulit (1) cellulitisz (1) cica (3) cipó (2) cipótisztítás (1) citrom (1) coach (1) Corvina Kiadó (1) covid (2) covid-tünet (1) covid19 (2) Covid szövődmény (1) crumble (1) család (24) családalapítás (2) családbarát (1) családi nyaralás (1) családjog (1) családon belüli erőszak (1) császármetszés (1) csendeskönyv (1) csili (1) csillagászat (1) csillagjegy (6) csoki (4) csokiműhely (1) csokitorta (1) csokoládé (4) csomagolás (1) csontritkulás (1) csúfolódás (1) cukor (1) cukorbeteg (1) cukorbetegség (1) cukorbetegség szövődmény (1) cukorbeteg láb (1) cukortartalom (1) cukrászda (1) cukros üdítő (1) cumisüveg (1) curry (1) d-vitamin (2) d-vitamin hiány (1) danza di fiori (1) Debrecen (1) dekoráció (1) depresszió (3) desszert (10) diabétesz (1) diák (1) diéta (3) dió (1) díszítés (1) divat (2) divat trend (1) dohányzás (2) donáció (1) donor (1) döntés (1) Dr. Kollák Zita (1) Dr. Kovács Tibor (1) Dr. Máté Gábor (1) Dr. Ranschburg Jenő (1) Dr. Spányik András (1) Dr. Szabó Tamás (1) Dr. Tűű László (1) Dr. Zacher Gábor (2) ebéd (2) ébredés (1) édesburgonya (1) édesség (10) edzés (1) egészség (8) egészséges életmód (2) egészséges ételek (1) egészséges reggeli (1) egészséges táplálkozás (2) egészségmegőrzés (1) egyedüllét (1) egyke (1) egykék (1) éjszaka (1) éjszakai ágybavizelés (1) éjszakai bepisilés (1) éjszakázás (1) ékszer (1) életmentés (1) életmódváltás (1) elfogadás (1) élmény (1) élményfürdő (2) előléptetés (1) előszoba (1) elsősegély (1) eltévedt (1) eltűnés (1) elveszett (1) ember (1) endokrinológia (1) energia (2) ennivaló (1) eper (2) epertorta (1) epilátor (2) érdekesség (2) érettségi (1) érettségi vizsga (1) ergonomikus hordozó (2) ergonomikus hordozók (1) erő (1) erőszak (1) erőtlenség (1) esélyegyenlőség (1) esküvő (4) esküvőszervező (1) ételallergia (1) étkezés (1) étterem (1) Etyek (1) év gyerekkönyve (1) év könyve (1) fából készült játék (1) fahéj (2) fajáték (1) fapados (1) fáradtság (1) Farkas Róbert (1) fejlesztés (1) fejlődési rendellenesség (1) feketebors (1) félelem (2) felfázás (1) félrelépés (1) féltékenység (1) férfi (3) férfi meddőség (1) fertőtlenítés (5) fertőtlenítő (3) fertőzés (7) feszültség (1) feszültségoldás (1) fiatalság (1) figyelem (1) figyelmesség (1) film (1) firka (1) fogadalom (1) fogantatás (2) fogyás (11) fogyás szülés után (1) fogyókúra (2) folt (1) folteltávolítás (1) folyadékbevitel (1) fordulópont (1) forró csoki (1) fotózás (1) főtt tojás (1) főzés (1) főzött gyurma (1) függőség (1) fül-orr-gégész (1) fürdő (5) fürdőkúra (2) fűszer (2) fűszernövény (1) gabonapehely (1) garázs (1) gasztronómia (1) gátlás (2) gátlásos (1) Gingalló Csokoládéműhely (1) gluténmentes (1) gomba (1) Görögország (1) gyanta (1) gyerek (41) gyerekbarát (1) gyerekbetegség (3) gyerekek (1) gyerekhoroszkóp (7) gyerekjáték (1) gyerekkönyv (10) gyerekkor (1) gyerekkori depresszió (1) gyerekkori félelem (1) gyereklélek (1) gyerekmenü (1) gyereknap (2) gyereknevelés (1) gyerekorvos (1) gyerekprogram (2) gyerekpszichológus (2) gyerektartás (1) gyerekülés (1) gyerekvállalás (4) gyermek (1) gyermekágy (1) gyermeknefrológus (1) gyermekotthon (1) gyermekpszichológus (2) gyermekvállalás (1) gyes (1) gyógyfürdő (2) gyógynövény (1) gyógyszer (1) gyógytea (1) gyógyulás (3) gyógyvíz (2) gyömbér (1) Győri Ildikó (3) gyümölcs (1) gyurma (1) gyurma készítés (1) gyurma otthon (1) gyurma recept (1) habfürdő (1) hagyomány (1) haj (1) Halak (2) Halak gyerek (1) Halak horoszkóp (1) hálószoba (2) harmónia (2) háromnapos láz (1) hasfájás (3) hasfájós baba (3) hátfájás (1) havi vérzés (1) ház (2) hazai turizmus (1) házaspár (1) házasság (6) házasságkötés (1) háziállat (3) házimunka (1) Herceghalom (2) hétvége (2) hét év (1) Hévíz (2) hiánytünet (1) hideg (2) hidratálás (1) higiénia (1) hiperaktiv (1) hiperaktivitás (1) hipó (1) hiszti (1) hit (1) hőemelkedés (1) hólyag (1) homoszexualitás (1) honvágy (1) hordozás (6) hordozási tanácsadó (1) hordozó (1) hormonok (1) hormonzavar (1) horoszkóp (21) hőség (1) hosszú hétvége (2) hotel (3) húgyhólyag (1) hurrikán (1) hűség (1) húsvét (5) húsvéti ajándék (1) húsvéti sonka (1) húsvéti tojás (1) hűtlenség (1) hüvelygomba (1) idegen nyelv (1) idő (1) időjárás (1) idősödés (1) igazság (1) IKEA (1) Ikrek (6) Ikrek anya (1) ikrek csillagjegy (1) ikrek gyerek (2) ikrek horoszkóp (2) Ikrek kapcsolat (1) Ikrek összeillés (1) Ikrek szülő (1) Ikrek tulajdonság (1) illat (4) illóolaj (1) immunerősítés (3) immunrendszer (2) immuntréning (1) influenza (3) ingyenes koncert (1) innováció (1) intelligencia (2) interjú (3) internet (1) intim szőrtelenítés (1) inzulinrezisztencia (1) ir (1) irígység (1) Irma (1) író (1) ISARA (4) iskola (6) iskolai zaklatás (2) ismerkedés (2) ital (2) ivókúra (1) járvány (9) játék (8) játék fából (1) jézuska (1) jobbkezes (1) jóga (1) joghurt (1) jótékonyság (2) kabát (1) kábítószer (1) kakaó (1) kakaós kuglóf (1) kaland (1) kamarazene (1) kamaszkor (1) kapcsolat (10) kapcsolatok (1) kapcsolattartás (1) kapor (1) karácsony (5) karácsonyfa (1) karácsonyi ajádnék (1) karácsonyi ajándék (2) karácsonyi készülődés (1) karantén (6) kardamom (1) karrier (4) kása (1) katasztrófa (1) kávé (2) kávézó (1) kedvenc (2) kedvezmény (2) Kégl Ági (1) Kégl Ágnes (1) keksz (1) kert (2) kéz (1) kezeles (1) kézfertőtlenítés (5) kézfertőtlenítő (3) kézipoggyász (1) kézmosás (3) kézmüves (1) kiégés (1) kijárási korlátozás (2) kijárási tilalom (1) kikapcsolódás (9) kiközösítés (1) kimerültség (2) Kína (1) kirándulás (8) kiruccanás (5) kisbaba (3) kisgyerek (1) kismama (2) kismamatorna (1) kitartás (1) kíváncsiság (1) kocsi (2) koffeinmentes (1) koffeinmentes kávé (1) kókuszolaj (1) Kolibri Kiadó (1) kólika (1) kolléga (2) kommunikáció (3) koncert (2) konfliktus (4) konyhakert (1) könyv (12) könyvajánló (3) könyvújdonság (2) kórház (1) kórokozó (2) koronavírus (11) koronavírus-fertőzés (2) koronavírus szövődmény (1) koronavírus teszt (1) Kos (5) kötődés (3) kötődő nevelés (4) közlekedés (1) közlekedésbiztonság (1) kozmetikum (4) kreatív (1) kreativitás (4) krízis (1) krízisvonal (1) kuglóf (1) kuglóf recept (1) külföld (2) különleges név (1) kurkuma (1) kürtőskalács (1) kürtőskalács forma (1) kürtőskalács recept (1) kürtőskalács sütés (1) kutya (1) lábbeli (1) lakás (3) Lakatos Márk (1) láthatás (1) látnivaló (7) látnivalók (1) láz (2) lázcsillapítás (2) lázgörcs (1) leégés (1) legjobb barátnők (1) LEGO (2) lélek (1) lelki segély (1) lelki terror (1) LErbolario (2) leszokás (1) levendula (1) Libri Kiadó (1) lime (1) lisztmentes (1) London (1) LUSH (2) lustaság (1) macska (4) magánügy (1) magány (1) Magyarország (1) magyar népmese (1) magzatvédő vitamin (2) mama (2) mangó (1) margitsziget (3) Martonvasar (1) mascarpone (2) másság (1) masszázs (2) matek (1) matematika (1) Máté Gábor (1) meddőség (3) Mediátor (1) megcsalás (1) megelőzés (7) megfázás (4) meglepetés (1) mélypont (1) menő (1) Menő Mamik (1) menstruáció (2) Mentesen is teljesen (1) menzesz (1) méregtelenítés (1) Mérleg (4) Mérleg anya (1) Mérleg csillagjegy (2) Mérleg gyerek (1) Mérleg horoszkóp (2) Mérleg kapcsolat (1) Mérleg nő (1) Mérleg szülő (1) Mérleg tulajdonság (1) mese (4) mesekönyv (2) mézeskalács (1) meztelen (1) meztelenség (1) Mikulás (2) mintavétel (1) mobiltelefon (2) mondóka (1) morzsasüti (1) mosás (2) mosógép (1) mosókapszula (1) mosószer (2) motiváció (1) mozgás (2) mozgékony gyerek (1) mozi (1) mozifilm (1) munka (9) munkahely (6) munkavállalás (2) müzli (1) nagycsalád (1) náhta (1) nap (1) napozás (3) napszemüveg (1) napvédelem (3) narancsbőr (2) narancsbőr ellen (1) narancsbőr kozmetikum (1) nászút (1) nátha (3) natúrkozmetikum (4) nefrológus (1) nemalvás (1) nemzeti filharmonikusok (1) népmese (1) netszerelem (1) név (1) nevelés (9) névválasztás (1) (2) nőgyógyász (2) női bajok (1) Nők (1) Nőnap (1) nőnapi ajándék (1) nőnapi ajándékötlet (1) Nono Pantalon (1) növény (1) nyár (5) nyaralás (4) nyári szünet (2) nyelvtanulás (1) nyelvtudás (1) Nyilas (3) Nyilas gyerek (1) Nyilas horoszkóp (1) nyújtás (1) nyújtógyakorlat (1) odafigyelés (1) okostelefon (1) Olaszország (3) olasz konyha (1) Oliva Étterem Veszprém (1) Oliva Hotel és Étterem (2) Oliva Hotel Veszprém (1) öltözet (1) öltözködés (2) olvasás (6) önbizalom (2) önéletrajz (1) önkéntes karantén (1) online koncert (1) online tanulás (1) önvédelem (1) orbánc (1) Ördög Nóri (1) öregedés (1) óriásplakát (1) örökbefogadás (1) örök barátság (1) öröm (1) Oroszlán (4) Oroszlán csillagjegy (1) Oroszlán gyermek (1) Oroszlán horoszkóp (1) orvos (3) őssejt (2) őssejt-adományozás (2) összefogás (1) ősz (1) őszi cseme (1) őszi csemegék (4) osztály (1) osztálykirándulás (1) osztálytárs (1) őszülés (1) ősz haj (1) ötlet (1) otthon (3) óvoda (2) OVSZ (1) pajzsmirigy (1) pandemia (1) Pandora (1) panír (1) papucs (1) parfüm (3) párkapcsolat (6) Park Kiadó (1) párválasztás (1) Paulo Coelho (1) pcos (1) pedagógus (2) példa (1) pelenka (1) penne (1) pénz (2) pénzbüntetés (1) Petrovszki Petra (1) piac (1) pici and the city (1) pihenés (13) pince (1) piskóta (1) pite (1) pitetészta (1) popsitörlő (1) prevenció (4) program (7) programajánló (9) prűd (1) pszichológia (16) pszichológus (8) rajz (1) Rák (5) rakott krumpli (1) Rák anya (1) Rák csillagjegy (2) Rák horoszkóp (1) Rák kapcsolat (1) Rák nő (1) Rák tulajdonság (1) randi (1) rántott sajt (1) rebarbara (1) recept (14) regenerálódás (2) reggel (1) reggeli (2) reklámarc (1) relax (1) rémálom (1) rend (1) rendetlenség (1) rendrakás (1) repülés (1) repülő (2) repülőtér (1) repülőút (2) reziliencia (1) róka (1) romantika (1) rózsa (1) rózsaillat (1) ruha (3) rúzs (1) sáfrány (1) sajt (2) sajttorta (1) saláta (1) Sárvár (1) sebész (1) segítség (5) selejtezés (1) (1) siker (11) sikerélmény (2) sikeres fogyás (1) sikeres fogyókúra (1) sikersztori (3) Skorpió (4) Skorpió gyerek (1) Skorpió horoszkóp (2) skorpió nő (1) skorpió szülő (1) smoothie (2) sni (1) (1) só-liszt gyurma (1) só-liszt gyurma recept (1) sófogyasztás (1) sógornő (1) sonka (1) sósav (1) sport (3) Starbucks (1) strand (2) Strandok Éjszakája (1) strandszezon (1) stressz (7) stresszoldás (2) Sunday Brunch (1) sütemény (4) sütés (2) süti (4) sütőtök (1) Svábhegyi Gyógyintézet (1) szabadság (1) szakértő (1) Szakítás (1) szálloda (2) szauna (2) szegfűszeg (1) szem (2) személyiség (6) szemszín (1) szemüveg (1) szennyes (1) szépség (2) szerelem (16) szerelmesek napja (1) szerencse (1) szeretet (6) szex (3) szex szülés után (1) szilveszter (2) szín (2) szingli (2) szív (1) szívbetegség (1) szobatisztaság (1) szökés (1) szókincs (1) szőlő (1) szomszéd (1) szoptatás (1) szőr (1) szórakozás (1) szorongás (3) szorongás bepisilés (1) szőrtelenítés (3) szülés (9) szülésfotózás (1) szülés utáni depresszió (1) születés (1) szülő (18) szülő-gyerek (1) szülő-gyerek kapcsolat (10) szülőhoroszkóp (1) szünidő (1) szűrővizsgálat (1) Szűz (4) Szűz anya (1) Szűz csillagjegy (2) Szűz gyerek (2) Szűz horoszkóp (2) Szűz jegy (1) Szűz jellem (1) Szűz nő (1) Szűz személyiség (1) Szűz szülő (1) Szűz tulajdonság (1) tablet (2) takarítás (2) tanár (2) tanulás (2) táplálékkiegészítő (1) táplálkozás (2) tápszer (1) társkeresés (6) társkereső (1) tartalmas időtöltés (1) tavaszi fáradtság (1) távkapcsolat (2) tea (1) teafaolaj (1) teafőzés (1) tehetség (1) tejmentes (1) tejmetnes (1) tejszínhab. reggeli (1) tél (2) Télapó (1) telefon (1) téli bőrápolás (1) téli sport (1) téli wellness (2) terhesség (1) terhesvitamin (1) termál (2) termálfürdő (3) termálvíz (2) termékenység (3) természetes szépség (1) természetes szülés (1) test (2) testápolás (1) testápoló (2) testvér (2) teszt (5) tészta (2) tésztaétel (1) tévhit (1) tinédzser (1) tippek (1) tiramisu (2) tisztaság (3) tojás (1) tojásmentes (1) tojássaláta (1) tolerancia (2) tonhal (1) törlőkendő (1) torna (2) torokgyulladás (1) torta (2) törvény (1) totyogó (1) tradíció (1) trend (1) tudomány (1) tulajdonság (1) tunetek (1) turmix (3) tüsszentés (2) üdítő (1) udvar (1) ügyelet (1) Ügyvéd (1) újdonság (5) újév (3) újévi fogadalom (1) újrakezdés (1) újszülött (1) új év (3) új film (1) ultrahang (1) uniszex ajándék (1) ünnep (2) ünnepi készülődés (3) úszás (1) úszásoktatás (1) uszoda (1) út (1) utazás (19) utazás cukorbetegen (1) utazás cukorbetegséggel (1) utazás diabétesz (1) uv-a (1) uv-b (1) üzletnyitás (1) uzsonna (1) vacsora (2) vakáció (5) Válás (2) Valentin nap (2) Válóper (2) várandósság (4) varázspalló (1) vasalás (1) vásárlás (1) vega (1) vegyszermentes (1) vélemény (1) vér (1) véradás (2) Verona (1) vérplazma (1) vérvétel (1) vese (1) veszekedés (1) veszély (1) Veszprém (3) videójáték (1) világjárvány (1) virág (1) vírus (9) vírusölő (1) vita (1) vitalitás (1) vitamin (6) vitaminhiány (1) víz (1) vízbiztonság (1) vízöntő (1) vizsga (1) vizsgadrukk (1) vodka (1) VV Ági (1) Waldorf saláta (1) wellness (10) wellness hotel (1) zab (1) zabpehely (1) zabpelyhes keksz (1) zaklatás (2) zene (1) zöldség (3) zöld turmix (1) Zsámbék (1) Zsarolás (1) zsebpénz (1) zsírégetés (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása