Kivételesen könnyed, hiszen nincs benne egy csipetnyi liszt sem, zabpehely viszont annál inkább! Nem rejtjük véka alá azt sem, hogy gyorsan össze lehet dobni, egyáltalán nem tartozik a macerás kekszek közé!
Photo by Monika Grabkowska on Unsplash
30 perces zabpelyhes keksz
Hozzávalók: 250 g zabpehely, 50 g darált mandula, 125 g vaj, 1/2 csomag sütőpor, 1 tojás + 1 tojás sárgája, 125 g (barna)cukor, 1 kezeletlen citrom reszelt héja, 1 csipet só, fahéj
- Egy mélyebb tálba szórd bele a zabpelyhet és add hozzá a cukrot, a mandulát, a tojást és a tojás sárgáját, majd a puha vajat, a citromhéjat, a sütőport és a fahéjat.
- Alaposan dolgozd össze a hozzávalókat a kezeddel, amíg homogén masszát nem kapsz - a zabpehely alapvetően kemény, addig kell a tésztát gyúrni, amíg magába nem szívja a nedvességet és meg nem puhul. Innentől kezdve könnyebben összeáll a tészta!
- Csipkedj le belőle egyenlő nagyságú darabokat és vizes kézzel formázz belőlük gömböket!
- Egymástól nagyobb távolságra helyezd el a golyókat - hiszen a sütőben igen csak elterebélyesednek! - egy sütőpapírral kibélelt tepsin és 180 fokra előmelegített sütőben süsd őket kb. 20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.