Erre a tortára tényleg nem mondhatod, hogy nem mersz belevágni az elkészítésébe, mert kudarcélményekkel teli, kétbalkezes konyhatündér vagy! A kezdők is garantáltan sikert aratnak vele, és ha nem bajlódnál az alap elkészítésével, akkor sütés nélkül is a tányérodra kerülhet!
Ha nincs időd/kedved/bátorságod piskótát sütni, akkor kész piskótalapot is használhatsz hozzá, de azt tudnod kell, hogy az ritkán ér a frissen készüt házi tortalap nyomába! Ennek az epertortának az alapjához elegendő 2 tojásból piskótát sütnöd, egy csipet só, 2 evőkanál cukor és 2 evőkanál liszt hozzáadásával.
Photo by Edgar Castrejon on Unsplash
Joghurtos epertora
Hozzávalók: piskóta-alap 2 tojásból, 300 gramm eper, 500 ml natúr joghurt, 300 ml habtejszín, 2 evőkanál cukor, 1 csomag zselatin, fahéj ízlés szerint
Süss kapcsos tortaformában egy piskótalapot (mi 20 cm átmérőjűt használtunk), nem kell, hogy magas legyen, hiszen ennek a tortának épp a joghurtos eperkrém a lényege.
Az epret mosd meg alaposan, távolítsd el a csumáját, majd dobd turmixgépbe! Öntsd hozzá a joghurtot, egy kevés cukrot, és ha szeretitek, akkor a fahéjat se hagyd ki belőle! Turmixold össze!
A zselatint készítsd el a csomagoláson leírt módon, adj hozzá néhány evőkanállal a krémből, dolgozd össze, majd öntsd az egészet az epres krémhez!
Jól keverd el, add hozzá a habbá vert tejszínhabot, forgasd össze, majd öntsd a joghurtos-tejszínes krémet a piskótára! Legalább 3-4 órára tedd hűtőbe, tudjuk-tudjuk, ezt a legnehezebb kivárni... Ha nagy nehezen letelt az idő, díszítsd a tetejét egész eperrel, csokiforgáccsal, friss mentalevéllel és/vagy tejszínhabbal!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.