Fogytán az erőd? Van pár tippünk az energikus napkezdéshez!

Mostanra már azok is erőtlennek és kedvetlennek érezhetik magukat, akiket a tél kezdetén nem visel meg a hideg, szürke időjárás és a korai sötétedés. Ennek egyik oka, hogy igencsak kiürül a szervezet vitaminraktára, a másik pedig, hogy lelkileg is belefáradhatunk a napfénymentes, zimankós napokba.

Az, hogy milyen hangulatban és mekkora energiaszinttel kezdjük a napunkat, attól is függ, hogy miként töltöttük az esténket. Több szakértőtől is kaptunk hasznos tanácsokat, amiket azoknak érdemes megfogadniuk, akik úgy érzik, hogy testileg vagy lelkileg szükségük lenne egy kis támogatásra ahhoz, hogy ismét magukra találjanak és lelkesen lássanak hozzá az előttük álló nap teendőihez.

 

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Terítéken a frissesség

 

Ha odafigyelsz arra, hogy lefekvés előtt körülbelül 3 órával már semmit ne egyél, sokat tehetsz a pihentető alvásért, és ezzel a frissebb ébredésért. “Nagyon fontos, hogy könnyű ételek kerüljenek a tányérunkra a nap utolsó étkezése során. Amikor lefekszünk aludni, szervezetünk is a pihenésre, a regenerálódásra és a méregtelenítésre fókuszál, ezért ebben az időszakban az emésztés jelentős mértékben lelassul, ami miatt egyáltalán nem ajánlott a nehéz, zsíros ételek esti fogyasztása” – kezdi az egészséges tippeket Lénárt Gitta, a nyerstáplálkozás szakértője, akivel természetesen az ideális reggeliről is szót ejtettünk. “Reggel mindenképpen érdemes nagy hangsúlyt fektetnünk a hidratálásra, hiszen az alvással töltött időszakban ritkán vagy egyáltalán nem veszünk magunkhoz folyadékot. A legjobb, ha teát, citromos vizet, frissen préselt gabonafű-levet, bármilyen szűrt levet vagy zöld turmixot fogyasztunk. A szűrt leveket azért ajánlom jó szívvel, mert a bennük rejlő energia emésztés nélkül, azonnal eljut a sejtekhez, így gyorsan felfrissítenek. A turmix azért jó választás, mert bővelkedik rostokban, ami számos jótékony hatása mellett abban is segít, hogy hosszú időre elteljünk” – tanácsolja Gitta, aki szerint az is helyesen kezdi a napját, aki friss gyümölcsöt, zöldséget eszik reggelire. A gabonapelyhek is egészségesek, a müzli azonban kevésbé szerencsés, mert abban többféle étel keveredik – gabona, aszalt gyümölcs, olajos magvak stb. – a szervezetünknek pedig az a jobb, ha minél kevesebb féle táplálékkal találkozik egy étkezés során, hiszen így könnyebben végbe megy az emésztés. “A tejet sem tartom jó választásnak, mert olyan fehérjéket tartalmaz, amelyeket az emberi szervezet csak nehezen tud feldolgozni, arról nem is beszélve, hogy erősen savasít. Ráadásul a boltok polcain található tej meg sem közelíti az igazi tejet, ezért azokról jobb lemondani. Kiválthatjuk viszont rizsből, mandulából, zabból vagy dióból készült tejjel, amit otthon is egyszerűen elkészíthetünk, így nem kerülnek bele olyan anyagok, amik károsak lennének az egészségünkre” – mondja Gitta, aki a megrögzött kávéfogyasztóknak azt üzeni, hogy csak jó minőségű (nem instant!) kávét igyanak.      

 

Kávé nélkül sehova!

 

A világ legismertebb kávézóláncának kávéi nem véletlenül népszerűek, 1971-es alapítása óta a Starbucks a minőséget helyezte előtérbe. Február végétől az állandó kínálat részeként már kapszulás kávékat is vásárolhatunk a Starbucks kávézókban, négy különböző változatban. Akármelyik mellett döntesz (bár szerintünk legjobb mindkettőt mielőbb kipróbálni!), biztos lehetsz benne, hogy gondosan válogatott és pörkölt, 100%-ban arabica kávéból és a világ legjobb termőterületeiről származó különlegesség kerül majd a bögrédbe! Az 1975 óta a Starbucks kávézókban készített kávékülönlegességek állandó alapja, a telt és karamellás Espresso Roast kávékeverék, valamint három, jellegzetes ízű, közepes pörkölésű single-origin kávé. A dél-amerikai Guatemala Antigua egy kiegyensúlyozott kávé kakaós és finoman fűszeres jegyekkel, a Colombia egy markáns ízvilágú, testes kávé diós-mogyorós utóízzel, az afrikai Kenya pedig egy frissítő citrusos és borsos ízvilágot hordozó kávé. A kávébabok a Starbucks amszterdami pörkölőüzeméből Franciaországba kerülnek, itt őrlik és töltik őket kapszulákba. A Starbucks® Espresso kapszulákat mindkét végén vékony alumíniumréteg határolja, melyet a Nespresso kávéfőzők pengéi könnyedén átlyukasztanak. A víz így optimális mértékben fut át a kapszulákon, garantálva a tökéletes eszpresszót minden egyes alkalommal. A Starbucks® Espresso kapszulák tízes csomagolású dobozban, egységesen 1100 forintért kaphatók a Starbucks kávézókban.

 

Photo by Brigitte Tohm on Unsplash

Jógával csak jól kezdődhet!

 

“Ha nincs időm arra, hogy a megszokott 60-90 perces jógagyakorlással indítsam a napot, akkor hívom segítségül ezt a rövidített, körülbelül 20 perces ceremóniát, ami nagyban hozzájárul a harmonikus napkezdéshez” – mondja Kiss Edina jógaoktató, aki azt javasolja, hogy a gyakorlás közben forduljunk arccal kelet felé, illetve ha nem a szabadban gyakorolunk, akkor nyissuk ki az ablakot, hogy friss levegővel teljen meg a szoba. “A gyakorlat két részből áll: az első az úgynevezett Nadi sodana  II. gyakorlat, váltott orrlyukú légzés. Ez egy pranayama, azaz egy légző és energetikai gyakorlat. A váltott orrlyukú légzéstechnika harmonizálja a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszert, felébreszti a job bés bal agyféltekét egyaránt. Mivel a váltott orrlyukú légzés során 30%-kal több oxigént vehetünk magunkhoz, nagyszerűen energetizálja a vérkeringést, ellazítja a testet és az elmét, miközben erősíti a koncentrációt és a memóriát. A reggeli ceremónia második részeként 7-12 ismétléssel végezzük el a Napüdvözlet gyakorlatsort! Ezt a jóga szinte összes tradíciója tanítja kisebb eltérésekkel – arra, hogy felkészítsük a testünket- lelkünket az előttünk álló napra, bármelyik változata megfelel” – emeli ki Edina, akitől azt is megtudtuk, miért különösen hatékony ez a gyakorlat. “A Napüdvözlet áldásos hatásának titka a jógapózok mögött rejlő biológiai és kémiai folyamatokban rejlik. Felgyorsítja a szívverést, de ahelyett, hogy kimerítene, felfrissít, hiszen az egész testben fokozza az oxigéndús vérellátást. Erősíti a test izomzatát, hozzájárul az egészséges emésztéshez, valamint megszünteti a kiválasztási zavarokat. Nyújtja a gerincoszlopot és a gerinc melletti izmok erősítésével segít megelőzni a gerincproblémákat, illetve a csigolyákat érintő elváltozásokat. Pihenteti az idegrendszert, viszont erősíti a koncentrációt. Ebben a felsorolásban csak a legfontosabb hatásokat emeltem ki, mindez azonban csak töredéke a Napüdvözlet pozitív hatásainak! Ebből is jól látható, hogy mindenképpen megéri rászánni a napunkból 15-20 percet a gyakorlásra, hiszen a befektett energia többszörösen megtérül” – bátorít mindannyiunkat a jógaoktató.

 

Ébresztő a léleknek

 

Hozzájárul a pihentető alváshoz az is, ha lefekvéskor mérlegre tesszük az elmúlt nap eseményeit, és felidézzük a lezáratlanul maradt helyzeteket, konfliktusokat. "Gondoljuk át, hogy mi állhatott az események hátterében, és mit kellett volna tennünk ahhoz, hogy szerencsésen végződjön – anélkül, hogy bárkit megbántottunk volna” – tanácsolja Mészáros Ildikó coach, aki könnyen alkalmazható lélekápoló tippekkel szolgált. “Köztudott, hogy sokan csak nyugtatók, altatók szedésével tudják átaludni az éjszakát, szerencsés esetben azonban kiválthatjuk ezeket a stresszkezelés elsajátításával és a megfelelő gyakorlatok alkalmazásával. Segítenek a gondolatok rendezésében a különböző relaxációs technikák, illetve haladóbbak számára a meditáció tehet jó szolgálatot. Ha lecsendesítettük az elménket – és még nem aludtunk el –, számba vehetjük a következő napon ránk váró feladatokat. Ha netán felébrednénk az éjszaka folyamán, az éjjeli szekrényünkön tartott papírra írjuk fel a fejünkben kavargó gondolatokat vagy az álmainkat, amiknek nagy részét rövid időn belül elfelejtenénk. Az így készített jegyzetek sok dologra rávilágíthatnak, segíthetnek abban, hogy jobban megismerjük magunkat és meglássuk az összefüggéseket életeseményeink között” – javasolja a szakértő.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://menoke.blog.hu/api/trackback/id/tr1116367666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menőke

Friss topikok

Címkék

2019 (1) 2020 (1) 7 év (1) Abacus Hotel (3) ADHD (1) adhd (1) adomány (1) afrodiziákum (2) aggodalom (1) agresszió (2) ágybavizelés (1) ágybavizelés oka (1) ágytisztaság (1) ajakbalzsam (1) ajándék (11) ajándékötlet (7) ajándékötlet férfiaknak (2) ajándékötlet nőknek (1) ajándékozás (1) ajándék barátnak (1) ajándék barátnőnek (1) akció (2) aktív életmód (1) alakformálás (5) alapbetegség (1) alkohol (4) alkoholfüggőség (1) alkoholizmus (2) állás (3) álláskeresés (3) állat (1) állatbarát (1) állatkert (1) állatkertek éjszakája (1) állatszőr (1) állattartás (2) allergia (1) alma (2) almás desszert (1) almás édesség (1) almás pite (1) almás recept (1) almás sütemény (1) almás süti (1) almatorta (1) aloe vera (1) álom (2) altatás (1) alvás (7) alvászavar (1) ambíció (2) Amerika (1) angyal (1) antibiotikum (1) anya (3) anyaság (5) anyatej (1) anyatejes táplálás (1) anyós (2) anyuka (1) apa (1) apák napja (1) apás szülés (1) apuka (1) asztrológia (15) asztrológus (2) Auguszt Cukrászda (1) Ausztria (2) autó (3) autóút (1) baba (17) baba-mama (1) bababőr (1) babahordozás (8) babahordozó (9) babakocsi (1) babapiskóta (1) babaúszás (1) babavárás (7) baba hasfájás (2) baba neme (1) Bagdy Emőke (2) Bak (1) bak (1) Baktay Zelka (1) baktérium (2) baleset (1) balesetmegelőzés (1) balkezes (1) balkezesek (1) balkezesség (1) balkezesség előfordulása (1) balkezesség előnye (1) balkezes átszoktatás (1) balkezes gyerek (1) balkezes írás (1) balkezes olló (1) banán (1) bántalmazás (3) barátnő (1) barátság (1) Barbie (1) Barbie baba (1) barnaság (1) barnulás (1) batáta (1) bátorság (3) bazsalikom (2) bazsalikom gondozás (1) bazsalikom gondozása (1) bazsalikom nevelés (1) bazsalikom öntözés (1) bazsalikom teraszon (1) Beethoven (1) béke (2) bélyeg (1) bélyegmúzeum (1) bemutató (1) bepisil (1) bepisilés (1) bepisilés oka (1) bepisilés okai (1) bepisilő gyerek (1) bepisil éjszaka (1) beszólás (1) betegség (7) beteg gyerek (3) Bika (5) Bika horoszkóp (1) Bika szülő (1) Bika tulajdonság (1) bikiniszezon (2) bizalom (1) biztonság (3) bölcsesség (2) boldog (1) boldogság (9) boldogtalanság (1) bőrápolás (4) bőrápolás kókuszolajjal (1) bőrfeszesítés (1) bőrfeszesítő (1) bőrgyógyász (1) bőrönd (1) borotva (2) borotválkozás (1) Braun (3) Braun prize (1) budakeszi vadaspark (1) Budapest (3) Bük (1) buli (2) büntetés (1) burnout (1) büszkeség (2) cappuccino (1) cékla (1) cellulit (1) cellulitisz (1) cica (3) cipó (2) cipótisztítás (1) citrom (1) coach (1) Corvina Kiadó (1) covid (2) covid-tünet (1) covid19 (2) Covid szövődmény (1) crumble (1) család (24) családalapítás (2) családbarát (1) családi nyaralás (1) családjog (1) családon belüli erőszak (1) császármetszés (1) csendeskönyv (1) csili (1) csillagászat (1) csillagjegy (6) csoki (4) csokiműhely (1) csokitorta (1) csokoládé (4) csomagolás (1) csontritkulás (1) csúfolódás (1) cukor (1) cukorbeteg (1) cukorbetegség (1) cukorbetegség szövődmény (1) cukorbeteg láb (1) cukortartalom (1) cukrászda (1) cukros üdítő (1) cumisüveg (1) curry (1) d-vitamin (2) d-vitamin hiány (1) danza di fiori (1) Debrecen (1) dekoráció (1) depresszió (3) desszert (10) diabétesz (1) diák (1) diéta (3) dió (1) díszítés (1) divat (2) divat trend (1) dohányzás (2) donáció (1) donor (1) döntés (1) Dr. Kollák Zita (1) Dr. Kovács Tibor (1) Dr. Máté Gábor (1) Dr. Ranschburg Jenő (1) Dr. Spányik András (1) Dr. Szabó Tamás (1) Dr. Tűű László (1) Dr. Zacher Gábor (2) ebéd (2) ébredés (1) édesburgonya (1) édesség (10) edzés (1) egészség (8) egészséges életmód (2) egészséges ételek (1) egészséges reggeli (1) egészséges táplálkozás (2) egészségmegőrzés (1) egyedüllét (1) egyke (1) egykék (1) éjszaka (1) éjszakai ágybavizelés (1) éjszakai bepisilés (1) éjszakázás (1) ékszer (1) életmentés (1) életmódváltás (1) elfogadás (1) élmény (1) élményfürdő (2) előléptetés (1) előszoba (1) elsősegély (1) eltévedt (1) eltűnés (1) elveszett (1) ember (1) endokrinológia (1) energia (2) ennivaló (1) eper (2) epertorta (1) epilátor (2) érdekesség (2) érettségi (1) érettségi vizsga (1) ergonomikus hordozó (2) ergonomikus hordozók (1) erő (1) erőszak (1) erőtlenség (1) esélyegyenlőség (1) esküvő (4) esküvőszervező (1) ételallergia (1) étkezés (1) étterem (1) Etyek (1) év gyerekkönyve (1) év könyve (1) fából készült játék (1) fahéj (2) fajáték (1) fapados (1) fáradtság (1) Farkas Róbert (1) fejlesztés (1) fejlődési rendellenesség (1) feketebors (1) félelem (2) felfázás (1) félrelépés (1) féltékenység (1) férfi (3) férfi meddőség (1) fertőtlenítés (5) fertőtlenítő (3) fertőzés (7) feszültség (1) feszültségoldás (1) fiatalság (1) figyelem (1) figyelmesség (1) film (1) firka (1) fogadalom (1) fogantatás (2) fogyás (11) fogyás szülés után (1) fogyókúra (2) folt (1) folteltávolítás (1) folyadékbevitel (1) fordulópont (1) forró csoki (1) fotózás (1) főtt tojás (1) főzés (1) főzött gyurma (1) függőség (1) fül-orr-gégész (1) fürdő (5) fürdőkúra (2) fűszer (2) fűszernövény (1) gabonapehely (1) garázs (1) gasztronómia (1) gátlás (2) gátlásos (1) Gingalló Csokoládéműhely (1) gluténmentes (1) gomba (1) Görögország (1) gyanta (1) gyerek (41) gyerekbarát (1) gyerekbetegség (3) gyerekek (1) gyerekhoroszkóp (7) gyerekjáték (1) gyerekkönyv (10) gyerekkor (1) gyerekkori depresszió (1) gyerekkori félelem (1) gyereklélek (1) gyerekmenü (1) gyereknap (2) gyereknevelés (1) gyerekorvos (1) gyerekprogram (2) gyerekpszichológus (2) gyerektartás (1) gyerekülés (1) gyerekvállalás (4) gyermek (1) gyermekágy (1) gyermeknefrológus (1) gyermekotthon (1) gyermekpszichológus (2) gyermekvállalás (1) gyes (1) gyógyfürdő (2) gyógynövény (1) gyógyszer (1) gyógytea (1) gyógyulás (3) gyógyvíz (2) gyömbér (1) Győri Ildikó (3) gyümölcs (1) gyurma (1) gyurma készítés (1) gyurma otthon (1) gyurma recept (1) habfürdő (1) hagyomány (1) haj (1) Halak (2) Halak gyerek (1) Halak horoszkóp (1) hálószoba (2) harmónia (2) háromnapos láz (1) hasfájás (3) hasfájós baba (3) hátfájás (1) havi vérzés (1) ház (2) hazai turizmus (1) házaspár (1) házasság (6) házasságkötés (1) háziállat (3) házimunka (1) Herceghalom (2) hétvége (2) hét év (1) Hévíz (2) hiánytünet (1) hideg (2) hidratálás (1) higiénia (1) hiperaktiv (1) hiperaktivitás (1) hipó (1) hiszti (1) hit (1) hőemelkedés (1) hólyag (1) homoszexualitás (1) honvágy (1) hordozás (6) hordozási tanácsadó (1) hordozó (1) hormonok (1) hormonzavar (1) horoszkóp (21) hőség (1) hosszú hétvége (2) hotel (3) húgyhólyag (1) hurrikán (1) hűség (1) húsvét (5) húsvéti ajándék (1) húsvéti sonka (1) húsvéti tojás (1) hűtlenség (1) hüvelygomba (1) idegen nyelv (1) idő (1) időjárás (1) idősödés (1) igazság (1) IKEA (1) Ikrek (6) Ikrek anya (1) ikrek csillagjegy (1) ikrek gyerek (2) ikrek horoszkóp (2) Ikrek kapcsolat (1) Ikrek összeillés (1) Ikrek szülő (1) Ikrek tulajdonság (1) illat (4) illóolaj (1) immunerősítés (3) immunrendszer (2) immuntréning (1) influenza (3) ingyenes koncert (1) innováció (1) intelligencia (2) interjú (3) internet (1) intim szőrtelenítés (1) inzulinrezisztencia (1) ir (1) irígység (1) Irma (1) író (1) ISARA (4) iskola (6) iskolai zaklatás (2) ismerkedés (2) ital (2) ivókúra (1) járvány (9) játék (8) játék fából (1) jézuska (1) jobbkezes (1) jóga (1) joghurt (1) jótékonyság (2) kabát (1) kábítószer (1) kakaó (1) kakaós kuglóf (1) kaland (1) kamarazene (1) kamaszkor (1) kapcsolat (10) kapcsolatok (1) kapcsolattartás (1) kapor (1) karácsony (5) karácsonyfa (1) karácsonyi ajádnék (1) karácsonyi ajándék (2) karácsonyi készülődés (1) karantén (6) kardamom (1) karrier (4) kása (1) katasztrófa (1) kávé (2) kávézó (1) kedvenc (2) kedvezmény (2) Kégl Ági (1) Kégl Ágnes (1) keksz (1) kert (2) kéz (1) kezeles (1) kézfertőtlenítés (5) kézfertőtlenítő (3) kézipoggyász (1) kézmosás (3) kézmüves (1) kiégés (1) kijárási korlátozás (2) kijárási tilalom (1) kikapcsolódás (9) kiközösítés (1) kimerültség (2) Kína (1) kirándulás (8) kiruccanás (5) kisbaba (3) kisgyerek (1) kismama (2) kismamatorna (1) kitartás (1) kíváncsiság (1) kocsi (2) koffeinmentes (1) koffeinmentes kávé (1) kókuszolaj (1) Kolibri Kiadó (1) kólika (1) kolléga (2) kommunikáció (3) koncert (2) konfliktus (4) konyhakert (1) könyv (12) könyvajánló (3) könyvújdonság (2) kórház (1) kórokozó (2) koronavírus (11) koronavírus-fertőzés (2) koronavírus szövődmény (1) koronavírus teszt (1) Kos (5) kötődés (3) kötődő nevelés (4) közlekedés (1) közlekedésbiztonság (1) kozmetikum (4) kreatív (1) kreativitás (4) krízis (1) krízisvonal (1) kuglóf (1) kuglóf recept (1) külföld (2) különleges név (1) kurkuma (1) kürtőskalács (1) kürtőskalács forma (1) kürtőskalács recept (1) kürtőskalács sütés (1) kutya (1) lábbeli (1) lakás (3) Lakatos Márk (1) láthatás (1) látnivaló (7) látnivalók (1) láz (2) lázcsillapítás (2) lázgörcs (1) leégés (1) legjobb barátnők (1) LEGO (2) lélek (1) lelki segély (1) lelki terror (1) LErbolario (2) leszokás (1) levendula (1) Libri Kiadó (1) lime (1) lisztmentes (1) London (1) LUSH (2) lustaság (1) macska (4) magánügy (1) magány (1) Magyarország (1) magyar népmese (1) magzatvédő vitamin (2) mama (2) mangó (1) margitsziget (3) Martonvasar (1) mascarpone (2) másság (1) masszázs (2) matek (1) matematika (1) Máté Gábor (1) meddőség (3) Mediátor (1) megcsalás (1) megelőzés (7) megfázás (4) meglepetés (1) mélypont (1) menő (1) Menő Mamik (1) menstruáció (2) Mentesen is teljesen (1) menzesz (1) méregtelenítés (1) Mérleg (4) Mérleg anya (1) Mérleg csillagjegy (2) Mérleg gyerek (1) Mérleg horoszkóp (2) Mérleg kapcsolat (1) Mérleg nő (1) Mérleg szülő (1) Mérleg tulajdonság (1) mese (4) mesekönyv (2) mézeskalács (1) meztelen (1) meztelenség (1) Mikulás (2) mintavétel (1) mobiltelefon (2) mondóka (1) morzsasüti (1) mosás (2) mosógép (1) mosókapszula (1) mosószer (2) motiváció (1) mozgás (2) mozgékony gyerek (1) mozi (1) mozifilm (1) munka (9) munkahely (6) munkavállalás (2) müzli (1) nagycsalád (1) náhta (1) nap (1) napozás (3) napszemüveg (1) napvédelem (3) narancsbőr (2) narancsbőr ellen (1) narancsbőr kozmetikum (1) nászút (1) nátha (3) natúrkozmetikum (4) nefrológus (1) nemalvás (1) nemzeti filharmonikusok (1) népmese (1) netszerelem (1) név (1) nevelés (9) névválasztás (1) (2) nőgyógyász (2) női bajok (1) Nők (1) Nőnap (1) nőnapi ajándék (1) nőnapi ajándékötlet (1) Nono Pantalon (1) növény (1) nyár (5) nyaralás (4) nyári szünet (2) nyelvtanulás (1) nyelvtudás (1) Nyilas (3) Nyilas gyerek (1) Nyilas horoszkóp (1) nyújtás (1) nyújtógyakorlat (1) odafigyelés (1) okostelefon (1) Olaszország (3) olasz konyha (1) Oliva Étterem Veszprém (1) Oliva Hotel és Étterem (2) Oliva Hotel Veszprém (1) öltözet (1) öltözködés (2) olvasás (6) önbizalom (2) önéletrajz (1) önkéntes karantén (1) online koncert (1) online tanulás (1) önvédelem (1) orbánc (1) Ördög Nóri (1) öregedés (1) óriásplakát (1) örökbefogadás (1) örök barátság (1) öröm (1) Oroszlán (4) Oroszlán csillagjegy (1) Oroszlán gyermek (1) Oroszlán horoszkóp (1) orvos (3) őssejt (2) őssejt-adományozás (2) összefogás (1) ősz (1) őszi cseme (1) őszi csemegék (4) osztály (1) osztálykirándulás (1) osztálytárs (1) őszülés (1) ősz haj (1) ötlet (1) otthon (3) óvoda (2) OVSZ (1) pajzsmirigy (1) pandemia (1) Pandora (1) panír (1) papucs (1) parfüm (3) párkapcsolat (6) Park Kiadó (1) párválasztás (1) Paulo Coelho (1) pcos (1) pedagógus (2) példa (1) pelenka (1) penne (1) pénz (2) pénzbüntetés (1) Petrovszki Petra (1) piac (1) pici and the city (1) pihenés (13) pince (1) piskóta (1) pite (1) pitetészta (1) popsitörlő (1) prevenció (4) program (7) programajánló (9) prűd (1) pszichológia (16) pszichológus (8) rajz (1) Rák (5) rakott krumpli (1) Rák anya (1) Rák csillagjegy (2) Rák horoszkóp (1) Rák kapcsolat (1) Rák nő (1) Rák tulajdonság (1) randi (1) rántott sajt (1) rebarbara (1) recept (14) regenerálódás (2) reggel (1) reggeli (2) reklámarc (1) relax (1) rémálom (1) rend (1) rendetlenség (1) rendrakás (1) repülés (1) repülő (2) repülőtér (1) repülőút (2) reziliencia (1) róka (1) romantika (1) rózsa (1) rózsaillat (1) ruha (3) rúzs (1) sáfrány (1) sajt (2) sajttorta (1) saláta (1) Sárvár (1) sebész (1) segítség (5) selejtezés (1) (1) siker (11) sikerélmény (2) sikeres fogyás (1) sikeres fogyókúra (1) sikersztori (3) Skorpió (4) Skorpió gyerek (1) Skorpió horoszkóp (2) skorpió nő (1) skorpió szülő (1) smoothie (2) sni (1) (1) só-liszt gyurma (1) só-liszt gyurma recept (1) sófogyasztás (1) sógornő (1) sonka (1) sósav (1) sport (3) Starbucks (1) strand (2) Strandok Éjszakája (1) strandszezon (1) stressz (7) stresszoldás (2) Sunday Brunch (1) sütemény (4) sütés (2) süti (4) sütőtök (1) Svábhegyi Gyógyintézet (1) szabadság (1) szakértő (1) Szakítás (1) szálloda (2) szauna (2) szegfűszeg (1) szem (2) személyiség (6) szemszín (1) szemüveg (1) szennyes (1) szépség (2) szerelem (16) szerelmesek napja (1) szerencse (1) szeretet (6) szex (3) szex szülés után (1) szilveszter (2) szín (2) szingli (2) szív (1) szívbetegség (1) szobatisztaság (1) szökés (1) szókincs (1) szőlő (1) szomszéd (1) szoptatás (1) szőr (1) szórakozás (1) szorongás (3) szorongás bepisilés (1) szőrtelenítés (3) szülés (9) szülésfotózás (1) szülés utáni depresszió (1) születés (1) szülő (18) szülő-gyerek (1) szülő-gyerek kapcsolat (10) szülőhoroszkóp (1) szünidő (1) szűrővizsgálat (1) Szűz (4) Szűz anya (1) Szűz csillagjegy (2) Szűz gyerek (2) Szűz horoszkóp (2) Szűz jegy (1) Szűz jellem (1) Szűz nő (1) Szűz személyiség (1) Szűz szülő (1) Szűz tulajdonság (1) tablet (2) takarítás (2) tanár (2) tanulás (2) táplálékkiegészítő (1) táplálkozás (2) tápszer (1) társkeresés (6) társkereső (1) tartalmas időtöltés (1) tavaszi fáradtság (1) távkapcsolat (2) tea (1) teafaolaj (1) teafőzés (1) tehetség (1) tejmentes (1) tejmetnes (1) tejszínhab. reggeli (1) tél (2) Télapó (1) telefon (1) téli bőrápolás (1) téli sport (1) téli wellness (2) terhesség (1) terhesvitamin (1) termál (2) termálfürdő (3) termálvíz (2) termékenység (3) természetes szépség (1) természetes szülés (1) test (2) testápolás (1) testápoló (2) testvér (2) teszt (5) tészta (2) tésztaétel (1) tévhit (1) tinédzser (1) tippek (1) tiramisu (2) tisztaság (3) tojás (1) tojásmentes (1) tojássaláta (1) tolerancia (2) tonhal (1) törlőkendő (1) torna (2) torokgyulladás (1) torta (2) törvény (1) totyogó (1) tradíció (1) trend (1) tudomány (1) tulajdonság (1) tunetek (1) turmix (3) tüsszentés (2) üdítő (1) udvar (1) ügyelet (1) Ügyvéd (1) újdonság (5) újév (3) újévi fogadalom (1) újrakezdés (1) újszülött (1) új év (3) új film (1) ultrahang (1) uniszex ajándék (1) ünnep (2) ünnepi készülődés (3) úszás (1) úszásoktatás (1) uszoda (1) út (1) utazás (19) utazás cukorbetegen (1) utazás cukorbetegséggel (1) utazás diabétesz (1) uv-a (1) uv-b (1) üzletnyitás (1) uzsonna (1) vacsora (2) vakáció (5) Válás (2) Valentin nap (2) Válóper (2) várandósság (4) varázspalló (1) vasalás (1) vásárlás (1) vega (1) vegyszermentes (1) vélemény (1) vér (1) véradás (2) Verona (1) vérplazma (1) vérvétel (1) vese (1) veszekedés (1) veszély (1) Veszprém (3) videójáték (1) világjárvány (1) virág (1) vírus (9) vírusölő (1) vita (1) vitalitás (1) vitamin (6) vitaminhiány (1) víz (1) vízbiztonság (1) vízöntő (1) vizsga (1) vizsgadrukk (1) vodka (1) VV Ági (1) Waldorf saláta (1) wellness (10) wellness hotel (1) zab (1) zabpehely (1) zabpelyhes keksz (1) zaklatás (2) zene (1) zöldség (3) zöld turmix (1) Zsámbék (1) Zsarolás (1) zsebpénz (1) zsírégetés (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása