Porontyhoroszkóp - A Te gyerekedre is illik?

Ahogy a gyerekek cseperednek, úgy bontakozik ki egyre inkább a személyiségük, amit a csillagjegyük is meghatároz. Aki hisz benne, annak azért, aki pedig nem hisz benne, annak azért érdemes elolvasnia posztunkat, hogy kiderüljön, vajon passzol-e a leírás a gyermekre! Első körben nézzük, mit mondanak a csillagok az ovisokról, Kosoktól-Halakig!

 

 

Kis Kos (március 21. - április 20.)

 

A tetterős és lendületes Mars uralma alatt a Kos gyermek hihetetlenül aktív és energikus. Gyors észjárású és határozott, szabadságvágya és önállósága már a kezdetektől fogva megnyilvánul. Kezdeményező, szeretné felfedezni a világot, mindent megérteni és megtapasztalni. Találékony, hirtelen támadt ötleteit azonnal meg akarja valósítani, nem ismer lehetetlent. Folyamatosan a kalandokat keresi, s ehhez falkavezérként igyekszik ovistársait is beszervezni. A szellemi és fizikai csoportjátékokat egyaránt kedveli, a baj csak az, hogy mindig győzni szeretne. Temperamentumos és lobbanékony, hirtelen gerjed haragra, indulatait és érzelmeit nem leplezi. Azonban vadsága mögött nyitott szív, jó szándék lakozik, hamar elfelejti a kiváltó okokat, és fátylat borít a múltra. Kíváncsiságát és képzelőerejét lekötik a mesék, a hősök és kalandjaik történetei különösen felvillanyozzák. Ha Kost nevelsz, szívleld meg: Meglehetősen akaratos és önfejű, a tiltás felbőszíti. Felesleges vele vitatkozni, egyenlő félként az értelmére kell hatni, észérvekkel és egyenes beszéddel meggyőzni. Az énközpontúsága és dominanciája hamar megmutatkozik, rá kell ébreszteni az együttműködés, az osztozkodás és a törődés "varázserejére", a közösen elért eredmény jelentőségére. Parancsolgató énje helyett, szociálisan érzékeny lénye szorul támogatásra. Érdemes idősebb gyerekek közé vinni, ahol megtapasztalhatja, nem muszáj neki irányítania ahhoz, hogy jól érezze magát. Önállósága ellenére nagyon is igényli az állandó figyelmet, mások jelenlétét. Mivel fejjel megy a falnak, így különösen a kobakját érheti gyakran baleset. Megfelelő mozgást és teret, kellő pihenést kell biztosítani a számára.

 

Kis Bika (április 21. - május 20.)

 

Szilárd, földies jegyként lételeme a stabilitás, a birtoklás és a kézzelfogható anyag. Bármilyen alapanyagból szívesen építkezik, locsolja a növényeket, babusgatja a plüssöket. Az óvodában tiszteletben tartja mások játékait, de pont annyira ragaszkodik a sajátjaihoz. Hajlamos arra, hogy a tárgyaival azonosítsa magát, és a legutolsó kincset is megőrizze. Előfordulhat, hogy ovis barátait is megpróbálja féltékenyen birtokolni, igaz sokszor a védelmükre is kel. A Vénusz uralma alatt érzékszervei igen kifinomultak, a kényelem, a zene és a finom ételek rajongója. Szeret énekelni, a kirándulások, a természet lágy öle és hangjai teljesen rabul ejtik, a földies árnyalatok tartják egyensúlyban. Nem kedveli a szélsőségesen túláradó színeket, hangokat, illatokat és ízeket. Aó kiabálás és az erőszak megzavarja lelki világát, félénkké, befelé fordulóvá vagy éppenséggel agresszívvá teheti. A gyerekkori érzelmi biztonság és szeretet, a nyugodt családi légkör hosszú évekig kiegyensúlyozottá teszi. Alig várja az együtt töltött időket, az esti olvasásokat, s a könyvekből kitárulkozó fantáziavilág tovább képzelését. Szüksége van rendszerességre, erőteljesen igényli a fizikai kontaktust, az öleléseket és puszikat, áhítja a bátorítást. Fontos számára az odafigyeléssel teli közösségi élet is, ahol mindenkit lekenyerezhet bűbájosságával és szelídségével. Egyszerre erős és gyenge pontja a nyaka, a torka, a hangszálai és a füle, amiket kímélni kell. Ha Bikát nevelsz, szívleld meg: Bár végletekig türelmes, sokszor kifejezetten merev és makacs tud lenni. Ilyenkor dúl-fúl, s a ráhatás mértékével egyenes arányosan befeszíti magát. Csak megértő, szeretetteljes rávezetéssel lehet kibillenteni a duzzogásból, emlékeztetni a szabályokra és rávezetni tettei következményeire. Érdemes korán ráébreszteni arra, hogy kitartását inkább feladatai elvégzésére, elkezdett játékai befejezésére áldozza, ugyanis olykor inkább a lustálkodást választja. Kedves ráhatással érdemes ragaszkodása tárgyainak elengedésére ösztönözni. Lehetőség szerint kerülni kell a költözködést, óvoda-váltást, mivel nehezen és hosszasan dolgozza fel az új helyzeteket.

 

Kis Ikrek (május 21. - június 21.)

 

Levegős, kettős jegy, a Merkúr uralma alatt gyors észjárása, intelligenciája és kutató szelleme hamar megmutatkozik. Könnyed és dinamikus, mérhetetlen kíváncsisága nem hagyja nyugodni. Minden érdekli, folytonos kérdéseire kielégítő válaszokat vár, a legapróbb információt is magába szívja. Lelkesen elmondja saját véleményét is, szinte be nem áll a szája, olykor még csapong is. Nagy szónok, előfordulhat, hogy előbb-utóbb ő mesél a többieknek. Az izgalmak és a vidámság tartják éberen, örömmel indul felfedező utakra, színészkedik és bohóckodik. Elbűvölő, nyitott és szellemes természetével mindenkit lekenyerez. Nyughatatlansága örökmozgóvá teheti, hajlamos előző napi barátjáról, teendőjéről teljesen megfeledkezni, s a jelenben egészen mással foglalkozni. Olykor felhatalmazva érzi magát, hogy manipulálja, kihasználja a körülötte lévőket. Mindenbeó belekotnyeleskedik, válogatás nélkül adja-veszi a sztorikat, pedig ovis társai többsége többre értékelné titoktartását, illetve megbízható barátságát. Ha Ikreket nevelsz, szívleld meg: Már ebben a korban is érdemes élénk mentális és fizikai képességeit, fantáziáját lekötni, illetve irányítani. Változatossággal, kreatív, építő jellegű foglalkozásokkal, interaktív és szabadtéri játékokkal észrevétlenül kitartásra és koncentrálásra ösztönözhető. Szabadságvágya a korlátozást nehezen viseli, így finomabb eszközökkel szabad csak terelgetni. A kemény fegyelmezés helyett érdekfeszítő és izgalmas feladatokra, értékes programokra kell terelni a figyelmét, miközben valamelyest megfékezni képzeletét, beszédkényszerét. Kiemelt odafigyelést igényel, ismeretlen helyen, tömegben könnyen elveszhet, mivel ide-oda ugrál, hogy ne maradjon ki semmiből, mindent megszemlélhessen kívülről-belülről.

 

Kis Rák (június 22. - július 22.)

 

A Rák-szülött, a Hold uralma alatt meglehetősen érzékeny és szeszélyes, hangulata ingadozó. Vizes elemű, így az érzelmei vezérlik, miközben kardinális jegyként szereti kézben tartani a dolgokat, befolyásolni a körülötte lévőket. Kifejező szemeivel, angyali mosolyával mindent elér, amit csak szeretne. Megérzései nem hazudnak, fantáziadús álomvilágának, különleges képzelőerejének érdemes idő előtt kellő kifejező módot találni. Ráadásul korához képest hihetetlen elszántsággal és őszinteséggel képes belevetni magát valamelyik művészeti ág elsajátításába. Számára a biztos családi kötelék, az otthon melege a legfontosabb. Szülei és testvérei minden egyes rezdülését érzi és érti, élesen figyel, kapcsolatuk és reakcióik nagy hatással vannak rá. Szívesen segít a konyhában, a kertészkedésben, s szinte biztos, hogy előbb-utóbb egy simogatásra és törődésre éhes házi kedvencről is gondoskodni fog. A családi környezet hiánya bizonytalansággal, félelemmel tölti el, ezért egyike azoknak, akik nehezebben szokhatnak be az új, óvodai közösségbe. Visszavonulással, durcáskodással és sírással fejezi ki nem tetszését, rossz érzését, de sohasem agresszív. Egy szorongatható plüss játék vagy egy mindig „jelen lévő” képzelt társ segítségével hamarabb oldódik. Ha Rákot nevelsz, szívleld meg: Sokkal jobban ért a szeretet, az elfogadás és a logika nyelvén, mintsem az elutasító szigorúságén. A negatív hullámok szorongóvá teszik, megkeményítik páncélját. Önbizalma fenntartása érdekében rengeteg kölcsönös szeretetteljes ölelésre, oltalmazó babusgatásra, megnyugtató kényeztetésre van szüksége. Ügyelni kell azonban az egyensúlyra, hogy ne váljék túlságosan szégyenlőssé, mimózává.

 

Kis Oroszlán (július 23. - augusztus 23.)

 

A legtöbb Oroszlán-szülött kifejezetten boldog, ha uralkodó bolygója, a Nap létfontosságú sugarai kényeztetik. Tüzes életerő hajtja, miközben szilárdságra, stabilitásra is törekszik. Fenséges luxusimádata és igényessége hamar megmutatkozik. Erőteljesen igényli a rajongást, a szeretetet és a kiemelt figyelmet, áhítja a külvilág előnyös visszajelzéseit. Szereti pozitív megvilágításban feltüntetni magát. Nagy szónok, szívesen büszkélkedik okos gondolataival és fantáziadús meséivel, de a színes történeteket szívesen meg is hallgatja. Nyitott az új dolgok befogadására, imád játszani, csoportversenyeken kapitányként részt venni. Ovistársait könnyűszerrel meggyőzi ideális tervei tökéletességéről, s egyetlen biztató mosolyával ráveszi őket azok megvalósítására. Erős és akaratos, uralja a terepet, kiskirályként viselkedik. Ugyanakkor udvartartása felé lojális, a gyengébbeket oltalmazza, az erősebbekkel felveszi a kesztyűt. Tekintélye érdekében a kihívásoktól sem retten el, az igazságtalanság és a durvaság felbőszíti. Legyőzhetetlennek tűnik, miközben melegszívű és nagylelkű. A tiszteletet tisztelettel viszonozza, mindenkit szeret, aki elismerően bíztatja, ám hiúsága tőrbe is csalhatja. Ha Oroszlánt nevelsz, szívleld meg: A parancsolgatás és a tiltás az ellenkezőjét válthatja ki, csak a jóindulatú és tapintatos, az erős egóját tiszteletben tartó tanácsokat fogadja meg. Kímélni kell attól, hogy másokkal összehasonlítsák, nyilvánosan sorolják a hibáit, tévedéseit.

 

Kis Szűz (augusztus 24. - szeptember 23.)

 

A Szűz föld elemű és változékony jegy, amit az elme és a kommunikáció bolygója, a Merkúr ural. Kíváncsi, mindenre aprólékosan rákérdez, s folyamatosan logikus és kimerítő válaszokat vár, amiket szó szerint meg is jegyez. Praktikus gondolkodása és kiváló kézügyessége is korán megmutatkozik. Órákig eljátszik a darabokra szedhető és összerakható játékokkal, a mechanikus szerkezetekkel. Szívesen alkot képet a színesre festett, geometria faalakzatokból is. Az agytornát igénylő kártya- és társasjátékok is maximálisan lekötik, s nagyon kedveli az „orvosos-betegest” is. Egyaránt élvezi, ha gyógyíthat, s azt is, ha panaszkodhat. Félénk és önbizalomhiányos lehet, maximalizmusa miatt a tökéletességre törekszik, soha sem hiszi, hogy elég jól csinál bármit is. Kritikai észrevételeit azonban nemcsak magára vonatkoztatja, másokat is gyakran illet szőrszálhasogató, de találó megjegyzésekkel. Szégyenlős, nem igényli a forgatagot és a rivaldafényt maga körül, pedig az óvodai ünnepségek legjobb versmondója. Nem egy barátkozós típus, szíve mégis nyílt és kifejező, őszintén vall magáról, s véleményét is vállalja, ha azzal nem gerjeszt haragra senkit sem. Nincs titkolni valója, de ovis barátai azt is tudják, hogy másokét viszont hét lakat alatt őrzi. Ráadásul sajátos humorérzékét is hamar megszeretik, viccei igényesek és helyén valóak. Dolgos, örömmel vesz részt a házi munkákban, a növények ápolásban, élvezettel ültet el különféle
magokat. Mindenről és mindenkiről gondoskodik, s ha valami elromlik, megszereli, ha valaki rosszul érzi magát, a segítségére siet. A rend, a rendszeresség, a szépség és a tisztaság jelenti ó számára az egyensúlyt. Kifejezetten zavarja, ha koszos lesz a keze vagy a ruhája, ha nincsenek helyükön a játékai. Meglehetősen finnyás és válogatós, igazi „borsószem kisasszony”, aki nehezen viseli, ha porszem kerül a gépezetbe. Ha Szüzet nevelsz, szívleld meg: Nevelése során igazából nincs szükség szigorú fegyelmezésre, hiszen kellően megfontolt és engedelmes. Könnyen alkalmazkodik, de a hirtelen változásokat nehezen dolgozza fel. Önbizalmát bátorítással és elismerésekkel érdemes erősíteni, olyan teendőkkel megbízni, amiket biztos siker koronáz. Bár nem mutatja ki kellően, mégis rengeteg ölelésre és elfogadó szeretetre van szüksége.

 

Kis Mérleg (szeptember 24. - október 23.)

 

A Vénusz uralma alatt a Mérleg-szülött kiemelkedő szép- és művészi érzékkel, kreatív tehetséggel megáldott. Szeretetteljes, szabályos vonásai kifejezetten vonzóak. Mindenki kedvence, udvarias és kedves, szófogadó és jóindulatú. Igazi társas lény, elbűvölő bája és mosolya, valamint harmonikus kisugárzása lenyűgözi a körülötte lévőket. Igyekszik összhangba kerülni környezetével, levegős jegyűként folyamatosan beszél és nyüzsög, könnyen lel barátokra az óvodában is. Vitás helyzetekben mindkét fél számára megnyugtató és igazságos döntésre törekszik, a csoportjátékok közkedvelt bírója. Bizonyos szempontból kezdeményező, mégis határozatlannak tűnhet. Valójában csak átgondoltan mérlegeli a lehetőségek előnyeit és hátrányait, mielőtt dűlőre jutna. Még a fagylaltos pult előtt is képes hosszasan ácsorogni, hogy a színes kínálatból kiválaszthassa a legtetszetősebbet. Hajlamos arra, hogy mások tükrében ismerjen magára, kényes a külvilág véleményére és elvárásaira. Mindig a legjobb képet szeretné mutatni magáról, véletlenül sem konfrontálódik vagy sért meg másokat. Retteg attól, hogy félreértik vagy hibát követ el, ezért olykor gyámoltalanságba, tétovaságba burkolózik. A külvilág elleni védekező mechanizmus gyakran allergiás bőrpanaszokban mutatkozik meg. A zene, a rajzolás, a tánc, a szép ruhák viselése, valamint a gyönyörű virágok nevelése örömmel és energiával tölti el. Amennyiben hangszert kap ajándékba, ügyel a tisztaságára és az épségére, s később valószínűleg szobájának egyik éke lesz. Ha Mérleget nevelsz, szívleld meg: Határozatlansága megértő támogatással, kellő időráfordítással tompítható. Érdemes finoman választások elé állítani, és megdicsérni, ha gyorsan és eltökélten hozza meg döntéseit. Békére, szépségre és kiegyensúlyozott légkörre vágyik maga körül, a hangos zűrzavar, az agresszió és az igénytelen csiricsáré elrettenti. Nem szorul túlzó fegyelmezésre, de kényeztetésre sem.

 

Kis Skorpió (október 24. - november 22.)


A vizes elemű Skorpió jegyét a harcias és tetterős Mars, valamint a mély átalakulásokat hozó, azigazságot kereső Plútó uralja. A Skorpió-szülött erős, határozott és szilárd jellem, csak következetes szeretettel kenyerezhető le. Ha nem járhatja a maga útját dühbe gurulhat vagy manipulatív eszközökhöz fordulhat. Szélsőséges és szenvedélyes, dinamikus és kreatív energiával megáldott. Az óvodában az első napokban valószínűleg csak némán, a háttérből szemléli a környezetét, egyetlen pillantásával kifejezi véleményét. Miután mindent felmért, szófukarsága mellett hamar kiütközik érdeklődő természete, merészsége és akaratereje. Kifejezetten kedveli a stratégiai társasjátékokat, szívesen vizsgálja a természet világát, jelenségeit és változásait. Lelkesen ered nyomába az eltűnt tárgyaknak, és sokszor a szánt szándékkal elrejtett dolgokat is leleplezi. Önállóságra törekszik, vonzzák a veszélyesebb kihívások, miközben erőteljesen igényli a biztonságot, a kölcsönös bizalom megteremtését. Meglehetősen érzékeny, különösen a körülötte lévők lelki rezdüléseire, rejtett motivációira. Mélyen megtapasztalja és átéli a helyzeteket, és ösztöneitől vezérelve azonnal megérzi, ha valakit rossz szándék vezérel. Érzelmeit igyekszik keménységgel leplezni, hangulata ingadozó. Sokszor ha úgy érzi, inkább elvonul a sarokba és magányosan játszik. Sérelmeit gyűjtögeti, aztán mikor az utolsó csepp is belepottyan abba a bizonyos pohárba, váratlanul és kamatostul ad vissza mindent az őt bántalmazónak. Ennek ellenére, ha valamiben érintett, vagy a gyengébbek védelmében, nyíltan és egyenesen kommunikál, cselekszik. Míg ovis barátai ki nem ismerik, kicsit tartanak tőle rejtélyes viselkedése miatt, de idővel lenyűgözi őket karakán kiállásával, igazság szeretetével és megkérdőjelezhetetlen titoktartásával. Ha Skorpiót nevelsz, szívleld meg: Tisztázni kell számára, hogy mi jó, és mi rossz, rá kell világítani az anyagi és szellemi egyensúly fontosságára. Érdemes bátorítani arra, hogy tulajdonait, kedvenc játékait ossza meg másokkal is. Határozott, de szolid fegyelmezéssel lehet csak célt érni nála. Hagyni kell, hogy önállóan fedezze fel a környezetét, gyűjtse a tapasztalatokat, egyedül tevékenykedhessen. Azonban egyik szemedet mindig rajta kell tartanod!

 

Kis Nyilas (november 23. - december 21.)

 

A tüzes és változékony Nyilas, a Jupiter uralma alatt kifejezetten kitárulkozó, szociális és igazságos. A nagy jótevő égitest optimizmussal és nagylelkűséggel ruházza fel. Szeretetteljes és őszinte, ahova betoppan, meglágyítja mindenki szívét. Jó kedélyű és jó humorú, aktív, színes személyisége az óvodai életnek. A játék a mindene, különösen az ész-forgató, gondolkodást és versengést igénylő társasjátékokért lelkesedik. Szívesen indul felfedező körutakra akár a csoportszobában vagy a kertben, s előbb-utóbb egy egész csapat élén vág neki az ismeretlen meghódításának. Ábrándozó és nyughatatlan, mindig újabb és újabb szemel ki magának. Örömmel pattan rollerre vagy biciklire, gyakran keveredhet merészebb kalandokba, így általában „több sebből vérzik”, mint ovis társai. Kerüli a kötöttségeket és az előírásokat, nem veszi komolyan a határokat, ezért eleinte nehezebben szokhat be az óvodai rendbe. A hangos szavakra nem hallgat, azonban tényszerű és logikus magyarázatokkal, kérésekkel idővel meggyőzhető, engedelmességre bírható. Nyílt kérdéseire egyenes válaszokat vár, miközben nehezen ismeri be a vereségét. Ha tévedett, hosszasan próbál kibúvókat, mentségeket, magyarázatokat találni. Nem könyörög figyelemért, makacsul kiköveteli azt. Erőteljesen igényli a szeretetet, a fizikai kontaktust, ám csak egy bizonyos módon. A birtokló és elvárásokkal teli érzelmek helyett, az elfogadó, bátorító és bizalommal teli, puszta jelenlétének szóló viszonyban érzi elemében magát. Ha Nyilast nevelsz, szívleld meg: Érdemes idejében beavatni bizonyos korlátozások szükségszerűségébe, és megértetni vele a játékszabályok betartásának előnyeit. Már egész kicsi korában rá kell szoktatni arra, hogy amibe belekezd, azt fejezze is be, és ne egy újabb célpont lebegjen rögtön a szeme előtt. Ismeretterjesztő könyvekkel és filmekkel, családi utazásokkal kalandvágyó természete veszélytelenül kielégíthető.

 

Kis Bak (december 22. - január 20.)

 

A föld elemű, kardinális Bak jegy uralkodó bolygója a Karma Ura, vagyis a Szaturnusz, ami megoldandó akadályokat gördít a fejlődés útjába, miközben a tapasztalatok által szerzett bölcsességgel, és a félelemmel szembeni bátorsággal ruház fel. Állat-szimbóluma pedig, ha kell térden csúszva is, de kitartóan és megfontoltan felmászik a csúcsra. Csakúgy, mint a Bak-szülött, aki komolyan veszi feladatait és kötelességeit, felelősségteljesen és állhatatosan halad céljai felé. Felnőttesen viselkedik, éppen ezért gyerekként koravénnek is tűnhet, ám a kor haladtával egyre fiatalosabb lelkületűvé válik. Az óvónők kedvence, hiszen fegyelmezett és rendszerető, bármilyen feladatot rábízhatnak. Érzelmeit nem veri nagy dobra, inkább visszahúzódó gyermek, ovis pajtásai mégis keresik kiszámítható, stabil barátságát. Speciális, bölcs kiállásával szívesen veszi át a csoport irányítását, amit a hangzatos csatakiáltásokat és furkálódásokat mellőzve, el is ér. Komolysága és érettsége ellenére igényli a szeretetet, s az elegendő játszó-időt is. Ebben a korban különösen az építőkockák és a barkácseszközök, valamint a kétkezi munkát igénylő, illetve a hagyományokon alapuló foglalkozások kötik le a figyelmét. Olykor hajlamos a konokságra, hangulata ingadozhat. Ugyanakkor ritkán lesz dühös, óhajait és véleményét higgadtan, tárgyilagosan tálalja. Nem válogatós, amit elé tesznek, azt megeszi, mivel tudja, hogy szervezetének szüksége van tápanyagra és energiára. Az öltözködésben sem hivalkodó, az egyszerű és praktikus ruhák bőven fedezik igényeit. Többre értékeli a dicséreteket, szüksége van biztonságra, rendszerességre és a napi rutin betartására, valamint a családi események óramű pontosságú és megszokott levezénylésére. Belső kontrollja korán egyenes és merev tartással vértezi fel, szavaiban és tetteiben egyaránt megfontolt. Másrészről azonban a felnőttes viselkedéssel járó feszültségeket muszáj a friss levegőn tett kirándulásokkal, gyakorlatias tevékenységekkel és aktív testmozgással levezetnie. Ha Bakot nevelsz, szívleld meg: A Bak-gyermek olyan speciális „hatalmi harcot” folytat, amivel szüleinek, nevelőinek egyfelől könnyű, másrészt igen nehéz megbirkóznia. Érettsége révén könnyebben kezelhető, nem kell tartani szeleburdi csínytevéseitől, ugyanakkor pontosan tudja, mit akar, s azt el is éri. Kérésekkel azonban lekenyerezhető, motivációit örömmel hozza a felnőttek tudomására. Mivel érzéseit ritkán önti szavakba, érdemes egyértelmű testbeszédéből kiolvasni azokat. Rá kell vezetni arra, hogy egyensúlyba hozza a komolyságot és a vidámságot, a kötelességeket és a játékot. Értesd meg vele, hogy nem tetteiért és sikereiért szeretitek, hanem önmagáért!

 

Kis Vízöntő (január 21. - február 19.)

 

A levegős Vízöntő jegyét a Szaturnusz mellett az Uránusz uralja. Az előbbi hozzájárul szilárd elemének beteljesüléséhez, az utóbbi pedig újszerűséggel, függetlenséggel, nyitottsággal, különcséggel ruházza fel. E kettősség egészen egyedi módon jelentkezik nála, hiszen a jelen anyagi világa ötvöződik a jövő kiszámíthatatlan lehetőségeivel. Egyszerre lehet nyitott és zárkózott, humánus és magányos. Igényli a közösséget, barátságos és szociálisan érzékeny, miközben saját térre, gondolkodásra és létezésre vágyik. Mérhetetlenül kíváncsi, már egészen kicsiként a dolgok működése, az élet mibenléte körüli kérdések foglalkoztatják. Ovistársai általában kedvelik vagánysága és bajtársiassága miatt, érdeklődő, átható tekintete egyfajta tiszteletet vált ki a többiekből. Kortársaitól való különbözősége és önállósága hamar megmutatkozik, csakúgy, mint makacssága. Ragaszkodik elképzeléseihez, arra megy, amerre menni akar, és azt csinálja, amit ő szeretne. Megingathatatlan, nem retten vissza az extrém kihívásoktól, a váratlan helyzetektől, hirtelen változásoktól sem. Igazi kalandor, napról napra újabb felfedezésekre indul, miközben gyakran megkísérli túllépni a határait. Találékony és kiszámíthatatlan, tulajdonképpen egy élő, gondolataiban és cselekedeteiben egyaránt „örökmozgó” köszönthető a személyében. Éppen ezért nehezebben alkalmazkodik az óvodai szabályokhoz és nevelési elvekhez, a rutin feladatokhoz és a rendszerességhez. Az izgalmas feszültségek éltetik, az interaktív és intellektuális játékok, az elektromos készülékek leköthetik robbanékony energiáját, figyelmét. A szabadtéri aktivitás hosszú távon és minden téren az előnyére válhat. Ha Vízöntőt nevelsz, szíleld meg: A veszélyes helyzetek kiküszöbölése különleges és állandó éberséget igényel. Érdemes szabadságérzetének meghagyásával, kellő távolságból folyamatosan szemmel tartani. A korlátozás helyett észérvekkel, higgadt tanácsokkal meggyőzhető-, ha ő is belátja jogosságát. A történelmi anekdoták mesélése hasznos lehet abban, hogy megértse a szabad akarat helyes és helytelen használatának következményeit. Hajlamos csak az eszével látni a világot, ezért mihamarabbi segítségre van szüksége, hogy a saját érzéseivel is kapcsolatot teremthessen.

 

Kis Halak (február 20. - március 20.)

 

A víz elemű, változékony Halak jegy szülötte, a nagy szerencsehozó Jupiter mellett a határtalan és kápráztató Neptunusz uralma alatt az egyik legérzékenyebb, legintuitívabb, legalkalmazkodóbb és legbefolyásolhatóbb személyiség. Idealista és álmodozó, színes és teremtő fantáziával, művészi érzékkel, hihetetlen empátiával megáldott. Tudattalanul is ráérez mások problémáira, s azonnal önzetlenül és önfeláldozóan segítő kezet nyújt. A szenvedés leghalványabb jele is megrendíti, ovis barátai egyetlen könnycseppje, egy szárnyaszegett madár vagy kivert macska, kutya látványa teljesen megindítja. Sokszor érzelmei felülírják cselekedeteit, az elesettek megmentéséért a szabályokat is kész felrúgni. Szeszélyes, a búskomorság mellett vidámság is jellemzi, humorérzéke átható és inspiráló, saját magán is jókat tud vidulni. Jámbor, félénk és naiv, könnyűszerrel rászedhető, így gyakran érik csalódások. Harmonikus és békés környezetben tud csak ficánkolni, a legapróbb negatív rezdülés is kibillentheti egyensúlyából. Egyetlen félrement szó is elszomoríthatja, megbánthatja érzékeny lelkét. Ebben a korban különösen fontos, hogy rajzolással, bábozással vagy szerepjátékokkal kifejezhesse varázslatos képzelőerejét, sokat utazhasson meseországban, s közben a való világba is betekintést nyerjen. Odaadó és gondoskodó, az akváriumi halak etetése és látványa megnyugtatja. Ha Halakat nevelsz, szívleld meg:  Sokszor kishitű, önértékelése és önállósága folyamatos megerősítésre szorul. Önzetlensége hátrányaira is érdemes felhívni a figyelmét, hogy ne csak mások, de saját igényeit is tartsa szem előtt. Ugyanakkor nem csak befolyásolható, de manipulatív is, a későbbiekben sokat számít, ha idejekorán felismerik és a helyén kezelik figyelemfelkeltő „kisded játszmáit”.

A bejegyzés trackback címe:

https://menoke.blog.hu/api/trackback/id/tr2816367650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Menőke

Friss topikok

Címkék

2019 (1) 2020 (1) 7 év (1) Abacus Hotel (3) adhd (1) ADHD (1) adomány (1) afrodiziákum (2) aggodalom (1) agresszió (2) ágybavizelés (1) ágybavizelés oka (1) ágytisztaság (1) ajakbalzsam (1) ajándék (11) ajándékötlet (7) ajándékötlet férfiaknak (2) ajándékötlet nőknek (1) ajándékozás (1) ajándék barátnak (1) ajándék barátnőnek (1) akció (2) aktív életmód (1) alakformálás (5) alapbetegség (1) alkohol (4) alkoholfüggőség (1) alkoholizmus (2) állás (3) álláskeresés (3) állat (1) állatbarát (1) állatkert (1) állatkertek éjszakája (1) állatszőr (1) állattartás (2) allergia (1) alma (2) almás desszert (1) almás édesség (1) almás pite (1) almás recept (1) almás sütemény (1) almás süti (1) almatorta (1) aloe vera (1) álom (2) altatás (1) alvás (7) alvászavar (1) ambíció (2) Amerika (1) angyal (1) antibiotikum (1) anya (3) anyaság (5) anyatej (1) anyatejes táplálás (1) anyós (2) anyuka (1) apa (1) apák napja (1) apás szülés (1) apuka (1) asztrológia (15) asztrológus (2) Auguszt Cukrászda (1) Ausztria (2) autó (3) autóút (1) baba (17) baba-mama (1) bababőr (1) babahordozás (8) babahordozó (9) babakocsi (1) babapiskóta (1) babaúszás (1) babavárás (7) baba hasfájás (2) baba neme (1) Bagdy Emőke (2) Bak (1) bak (1) Baktay Zelka (1) baktérium (2) baleset (1) balesetmegelőzés (1) balkezes (1) balkezesek (1) balkezesség (1) balkezesség előfordulása (1) balkezesség előnye (1) balkezes átszoktatás (1) balkezes gyerek (1) balkezes írás (1) balkezes olló (1) banán (1) bántalmazás (3) barátnő (1) barátság (1) Barbie (1) Barbie baba (1) barnaság (1) barnulás (1) batáta (1) bátorság (3) bazsalikom (2) bazsalikom gondozás (1) bazsalikom gondozása (1) bazsalikom nevelés (1) bazsalikom öntözés (1) bazsalikom teraszon (1) Beethoven (1) béke (2) bélyeg (1) bélyegmúzeum (1) bemutató (1) bepisil (1) bepisilés (1) bepisilés oka (1) bepisilés okai (1) bepisilő gyerek (1) bepisil éjszaka (1) beszólás (1) betegség (7) beteg gyerek (3) Bika (5) Bika horoszkóp (1) Bika szülő (1) Bika tulajdonság (1) bikiniszezon (2) bizalom (1) biztonság (3) bölcsesség (2) boldog (1) boldogság (9) boldogtalanság (1) bőrápolás (4) bőrápolás kókuszolajjal (1) bőrfeszesítés (1) bőrfeszesítő (1) bőrgyógyász (1) bőrönd (1) borotva (2) borotválkozás (1) Braun (3) Braun prize (1) budakeszi vadaspark (1) Budapest (3) Bük (1) buli (2) büntetés (1) burnout (1) büszkeség (2) cappuccino (1) cékla (1) cellulit (1) cellulitisz (1) cica (3) cipó (2) cipótisztítás (1) citrom (1) coach (1) Corvina Kiadó (1) covid (2) covid-tünet (1) covid19 (2) Covid szövődmény (1) crumble (1) család (24) családalapítás (2) családbarát (1) családi nyaralás (1) családjog (1) családon belüli erőszak (1) császármetszés (1) csendeskönyv (1) csili (1) csillagászat (1) csillagjegy (6) csoki (4) csokiműhely (1) csokitorta (1) csokoládé (4) csomagolás (1) csontritkulás (1) csúfolódás (1) cukor (1) cukorbeteg (1) cukorbetegség (1) cukorbetegség szövődmény (1) cukorbeteg láb (1) cukortartalom (1) cukrászda (1) cukros üdítő (1) cumisüveg (1) curry (1) d-vitamin (2) d-vitamin hiány (1) danza di fiori (1) Debrecen (1) dekoráció (1) depresszió (3) desszert (10) diabétesz (1) diák (1) diéta (3) dió (1) díszítés (1) divat (2) divat trend (1) dohányzás (2) donáció (1) donor (1) döntés (1) Dr. Kollák Zita (1) Dr. Kovács Tibor (1) Dr. Máté Gábor (1) Dr. Ranschburg Jenő (1) Dr. Spányik András (1) Dr. Szabó Tamás (1) Dr. Tűű László (1) Dr. Zacher Gábor (2) ebéd (2) ébredés (1) édesburgonya (1) édesség (10) edzés (1) egészség (8) egészséges életmód (2) egészséges ételek (1) egészséges reggeli (1) egészséges táplálkozás (2) egészségmegőrzés (1) egyedüllét (1) egyke (1) egykék (1) éjszaka (1) éjszakai ágybavizelés (1) éjszakai bepisilés (1) éjszakázás (1) ékszer (1) életmentés (1) életmódváltás (1) elfogadás (1) élmény (1) élményfürdő (2) előléptetés (1) előszoba (1) elsősegély (1) eltévedt (1) eltűnés (1) elveszett (1) ember (1) endokrinológia (1) energia (2) ennivaló (1) eper (2) epertorta (1) epilátor (2) érdekesség (2) érettségi (1) érettségi vizsga (1) ergonomikus hordozó (2) ergonomikus hordozók (1) erő (1) erőszak (1) erőtlenség (1) esélyegyenlőség (1) esküvő (4) esküvőszervező (1) ételallergia (1) étkezés (1) étterem (1) Etyek (1) év gyerekkönyve (1) év könyve (1) fából készült játék (1) fahéj (2) fajáték (1) fapados (1) fáradtság (1) Farkas Róbert (1) fejlesztés (1) fejlődési rendellenesség (1) feketebors (1) félelem (2) felfázás (1) félrelépés (1) féltékenység (1) férfi (3) férfi meddőség (1) fertőtlenítés (5) fertőtlenítő (3) fertőzés (7) feszültség (1) feszültségoldás (1) fiatalság (1) figyelem (1) figyelmesség (1) film (1) firka (1) fogadalom (1) fogantatás (2) fogyás (11) fogyás szülés után (1) fogyókúra (2) folt (1) folteltávolítás (1) folyadékbevitel (1) fordulópont (1) forró csoki (1) fotózás (1) főtt tojás (1) főzés (1) főzött gyurma (1) függőség (1) fül-orr-gégész (1) fürdő (5) fürdőkúra (2) fűszer (2) fűszernövény (1) gabonapehely (1) garázs (1) gasztronómia (1) gátlás (2) gátlásos (1) Gingalló Csokoládéműhely (1) gluténmentes (1) gomba (1) Görögország (1) gyanta (1) gyerek (41) gyerekbarát (1) gyerekbetegség (3) gyerekek (1) gyerekhoroszkóp (7) gyerekjáték (1) gyerekkönyv (10) gyerekkor (1) gyerekkori depresszió (1) gyerekkori félelem (1) gyereklélek (1) gyerekmenü (1) gyereknap (2) gyereknevelés (1) gyerekorvos (1) gyerekprogram (2) gyerekpszichológus (2) gyerektartás (1) gyerekülés (1) gyerekvállalás (4) gyermek (1) gyermekágy (1) gyermeknefrológus (1) gyermekotthon (1) gyermekpszichológus (2) gyermekvállalás (1) gyes (1) gyógyfürdő (2) gyógynövény (1) gyógyszer (1) gyógytea (1) gyógyulás (3) gyógyvíz (2) gyömbér (1) Győri Ildikó (3) gyümölcs (1) gyurma (1) gyurma készítés (1) gyurma otthon (1) gyurma recept (1) habfürdő (1) hagyomány (1) haj (1) Halak (2) Halak gyerek (1) Halak horoszkóp (1) hálószoba (2) harmónia (2) háromnapos láz (1) hasfájás (3) hasfájós baba (3) hátfájás (1) havi vérzés (1) ház (2) hazai turizmus (1) házaspár (1) házasság (6) házasságkötés (1) háziállat (3) házimunka (1) Herceghalom (2) hétvége (2) hét év (1) Hévíz (2) hiánytünet (1) hideg (2) hidratálás (1) higiénia (1) hiperaktiv (1) hiperaktivitás (1) hipó (1) hiszti (1) hit (1) hőemelkedés (1) hólyag (1) homoszexualitás (1) honvágy (1) hordozás (6) hordozási tanácsadó (1) hordozó (1) hormonok (1) hormonzavar (1) horoszkóp (21) hőség (1) hosszú hétvége (2) hotel (3) húgyhólyag (1) hurrikán (1) hűség (1) húsvét (5) húsvéti ajándék (1) húsvéti sonka (1) húsvéti tojás (1) hűtlenség (1) hüvelygomba (1) idegen nyelv (1) idő (1) időjárás (1) idősödés (1) igazság (1) IKEA (1) Ikrek (6) Ikrek anya (1) ikrek csillagjegy (1) ikrek gyerek (2) ikrek horoszkóp (2) Ikrek kapcsolat (1) Ikrek összeillés (1) Ikrek szülő (1) Ikrek tulajdonság (1) illat (4) illóolaj (1) immunerősítés (3) immunrendszer (2) immuntréning (1) influenza (3) ingyenes koncert (1) innováció (1) intelligencia (2) interjú (3) internet (1) intim szőrtelenítés (1) inzulinrezisztencia (1) ir (1) irígység (1) Irma (1) író (1) ISARA (4) iskola (6) iskolai zaklatás (2) ismerkedés (2) ital (2) ivókúra (1) járvány (9) játék (8) játék fából (1) jézuska (1) jobbkezes (1) jóga (1) joghurt (1) jótékonyság (2) kabát (1) kábítószer (1) kakaó (1) kakaós kuglóf (1) kaland (1) kamarazene (1) kamaszkor (1) kapcsolat (10) kapcsolatok (1) kapcsolattartás (1) kapor (1) karácsony (5) karácsonyfa (1) karácsonyi ajádnék (1) karácsonyi ajándék (2) karácsonyi készülődés (1) karantén (6) kardamom (1) karrier (4) kása (1) katasztrófa (1) kávé (2) kávézó (1) kedvenc (2) kedvezmény (2) Kégl Ági (1) Kégl Ágnes (1) keksz (1) kert (2) kéz (1) kezeles (1) kézfertőtlenítés (5) kézfertőtlenítő (3) kézipoggyász (1) kézmosás (3) kézmüves (1) kiégés (1) kijárási korlátozás (2) kijárási tilalom (1) kikapcsolódás (9) kiközösítés (1) kimerültség (2) Kína (1) kirándulás (8) kiruccanás (5) kisbaba (3) kisgyerek (1) kismama (2) kismamatorna (1) kitartás (1) kíváncsiság (1) kocsi (2) koffeinmentes (1) koffeinmentes kávé (1) kókuszolaj (1) Kolibri Kiadó (1) kólika (1) kolléga (2) kommunikáció (3) koncert (2) konfliktus (4) konyhakert (1) könyv (12) könyvajánló (3) könyvújdonság (2) kórház (1) kórokozó (2) koronavírus (11) koronavírus-fertőzés (2) koronavírus szövődmény (1) koronavírus teszt (1) Kos (5) kötődés (3) kötődő nevelés (4) közlekedés (1) közlekedésbiztonság (1) kozmetikum (4) kreatív (1) kreativitás (4) krízis (1) krízisvonal (1) kuglóf (1) kuglóf recept (1) külföld (2) különleges név (1) kurkuma (1) kürtőskalács (1) kürtőskalács forma (1) kürtőskalács recept (1) kürtőskalács sütés (1) kutya (1) lábbeli (1) lakás (3) Lakatos Márk (1) láthatás (1) látnivaló (7) látnivalók (1) láz (2) lázcsillapítás (2) lázgörcs (1) leégés (1) legjobb barátnők (1) LEGO (2) lélek (1) lelki segély (1) lelki terror (1) LErbolario (2) leszokás (1) levendula (1) Libri Kiadó (1) lime (1) lisztmentes (1) London (1) LUSH (2) lustaság (1) macska (4) magánügy (1) magány (1) Magyarország (1) magyar népmese (1) magzatvédő vitamin (2) mama (2) mangó (1) margitsziget (3) Martonvasar (1) mascarpone (2) másság (1) masszázs (2) matek (1) matematika (1) Máté Gábor (1) meddőség (3) Mediátor (1) megcsalás (1) megelőzés (7) megfázás (4) meglepetés (1) mélypont (1) menő (1) Menő Mamik (1) menstruáció (2) Mentesen is teljesen (1) menzesz (1) méregtelenítés (1) Mérleg (4) Mérleg anya (1) Mérleg csillagjegy (2) Mérleg gyerek (1) Mérleg horoszkóp (2) Mérleg kapcsolat (1) Mérleg nő (1) Mérleg szülő (1) Mérleg tulajdonság (1) mese (4) mesekönyv (2) mézeskalács (1) meztelen (1) meztelenség (1) Mikulás (2) mintavétel (1) mobiltelefon (2) mondóka (1) morzsasüti (1) mosás (2) mosógép (1) mosókapszula (1) mosószer (2) motiváció (1) mozgás (2) mozgékony gyerek (1) mozi (1) mozifilm (1) munka (9) munkahely (6) munkavállalás (2) müzli (1) nagycsalád (1) náhta (1) nap (1) napozás (3) napszemüveg (1) napvédelem (3) narancsbőr (2) narancsbőr ellen (1) narancsbőr kozmetikum (1) nászút (1) nátha (3) natúrkozmetikum (4) nefrológus (1) nemalvás (1) nemzeti filharmonikusok (1) népmese (1) netszerelem (1) név (1) nevelés (9) névválasztás (1) (2) nőgyógyász (2) női bajok (1) Nők (1) Nőnap (1) nőnapi ajándék (1) nőnapi ajándékötlet (1) Nono Pantalon (1) növény (1) nyár (5) nyaralás (4) nyári szünet (2) nyelvtanulás (1) nyelvtudás (1) Nyilas (3) Nyilas gyerek (1) Nyilas horoszkóp (1) nyújtás (1) nyújtógyakorlat (1) odafigyelés (1) okostelefon (1) Olaszország (3) olasz konyha (1) Oliva Étterem Veszprém (1) Oliva Hotel és Étterem (2) Oliva Hotel Veszprém (1) öltözet (1) öltözködés (2) olvasás (6) önbizalom (2) önéletrajz (1) önkéntes karantén (1) online koncert (1) online tanulás (1) önvédelem (1) orbánc (1) Ördög Nóri (1) öregedés (1) óriásplakát (1) örökbefogadás (1) örök barátság (1) öröm (1) Oroszlán (4) Oroszlán csillagjegy (1) Oroszlán gyermek (1) Oroszlán horoszkóp (1) orvos (3) őssejt (2) őssejt-adományozás (2) összefogás (1) ősz (1) őszi cseme (1) őszi csemegék (4) osztály (1) osztálykirándulás (1) osztálytárs (1) őszülés (1) ősz haj (1) ötlet (1) otthon (3) óvoda (2) OVSZ (1) pajzsmirigy (1) pandemia (1) Pandora (1) panír (1) papucs (1) parfüm (3) párkapcsolat (6) Park Kiadó (1) párválasztás (1) Paulo Coelho (1) pcos (1) pedagógus (2) példa (1) pelenka (1) penne (1) pénz (2) pénzbüntetés (1) Petrovszki Petra (1) piac (1) pici and the city (1) pihenés (13) pince (1) piskóta (1) pite (1) pitetészta (1) popsitörlő (1) prevenció (4) program (7) programajánló (9) prűd (1) pszichológia (16) pszichológus (8) rajz (1) Rák (5) rakott krumpli (1) Rák anya (1) Rák csillagjegy (2) Rák horoszkóp (1) Rák kapcsolat (1) Rák nő (1) Rák tulajdonság (1) randi (1) rántott sajt (1) rebarbara (1) recept (14) regenerálódás (2) reggel (1) reggeli (2) reklámarc (1) relax (1) rémálom (1) rend (1) rendetlenség (1) rendrakás (1) repülés (1) repülő (2) repülőtér (1) repülőút (2) reziliencia (1) róka (1) romantika (1) rózsa (1) rózsaillat (1) ruha (3) rúzs (1) sáfrány (1) sajt (2) sajttorta (1) saláta (1) Sárvár (1) sebész (1) segítség (5) selejtezés (1) (1) siker (11) sikerélmény (2) sikeres fogyás (1) sikeres fogyókúra (1) sikersztori (3) Skorpió (4) Skorpió gyerek (1) Skorpió horoszkóp (2) skorpió nő (1) skorpió szülő (1) smoothie (2) sni (1) (1) só-liszt gyurma (1) só-liszt gyurma recept (1) sófogyasztás (1) sógornő (1) sonka (1) sósav (1) sport (3) Starbucks (1) strand (2) Strandok Éjszakája (1) strandszezon (1) stressz (7) stresszoldás (2) Sunday Brunch (1) sütemény (4) sütés (2) süti (4) sütőtök (1) Svábhegyi Gyógyintézet (1) szabadság (1) szakértő (1) Szakítás (1) szálloda (2) szauna (2) szegfűszeg (1) szem (2) személyiség (6) szemszín (1) szemüveg (1) szennyes (1) szépség (2) szerelem (16) szerelmesek napja (1) szerencse (1) szeretet (6) szex (3) szex szülés után (1) szilveszter (2) szín (2) szingli (2) szív (1) szívbetegség (1) szobatisztaság (1) szökés (1) szókincs (1) szőlő (1) szomszéd (1) szoptatás (1) szőr (1) szórakozás (1) szorongás (3) szorongás bepisilés (1) szőrtelenítés (3) szülés (9) szülésfotózás (1) szülés utáni depresszió (1) születés (1) szülő (18) szülő-gyerek (1) szülő-gyerek kapcsolat (10) szülőhoroszkóp (1) szünidő (1) szűrővizsgálat (1) Szűz (4) Szűz anya (1) Szűz csillagjegy (2) Szűz gyerek (2) Szűz horoszkóp (2) Szűz jegy (1) Szűz jellem (1) Szűz nő (1) Szűz személyiség (1) Szűz szülő (1) Szűz tulajdonság (1) tablet (2) takarítás (2) tanár (2) tanulás (2) táplálékkiegészítő (1) táplálkozás (2) tápszer (1) társkeresés (6) társkereső (1) tartalmas időtöltés (1) tavaszi fáradtság (1) távkapcsolat (2) tea (1) teafaolaj (1) teafőzés (1) tehetség (1) tejmentes (1) tejmetnes (1) tejszínhab. reggeli (1) tél (2) Télapó (1) telefon (1) téli bőrápolás (1) téli sport (1) téli wellness (2) terhesség (1) terhesvitamin (1) termál (2) termálfürdő (3) termálvíz (2) termékenység (3) természetes szépség (1) természetes szülés (1) test (2) testápolás (1) testápoló (2) testvér (2) teszt (5) tészta (2) tésztaétel (1) tévhit (1) tinédzser (1) tippek (1) tiramisu (2) tisztaság (3) tojás (1) tojásmentes (1) tojássaláta (1) tolerancia (2) tonhal (1) törlőkendő (1) torna (2) torokgyulladás (1) torta (2) törvény (1) totyogó (1) tradíció (1) trend (1) tudomány (1) tulajdonság (1) tunetek (1) turmix (3) tüsszentés (2) üdítő (1) udvar (1) ügyelet (1) Ügyvéd (1) újdonság (5) újév (3) újévi fogadalom (1) újrakezdés (1) újszülött (1) új év (3) új film (1) ultrahang (1) uniszex ajándék (1) ünnep (2) ünnepi készülődés (3) úszás (1) úszásoktatás (1) uszoda (1) út (1) utazás (19) utazás cukorbetegen (1) utazás cukorbetegséggel (1) utazás diabétesz (1) uv-a (1) uv-b (1) üzletnyitás (1) uzsonna (1) vacsora (2) vakáció (5) Válás (2) Valentin nap (2) Válóper (2) várandósság (4) varázspalló (1) vasalás (1) vásárlás (1) vega (1) vegyszermentes (1) vélemény (1) vér (1) véradás (2) Verona (1) vérplazma (1) vérvétel (1) vese (1) veszekedés (1) veszély (1) Veszprém (3) videójáték (1) világjárvány (1) virág (1) vírus (9) vírusölő (1) vita (1) vitalitás (1) vitamin (6) vitaminhiány (1) víz (1) vízbiztonság (1) vízöntő (1) vizsga (1) vizsgadrukk (1) vodka (1) VV Ági (1) Waldorf saláta (1) wellness (10) wellness hotel (1) zab (1) zabpehely (1) zabpelyhes keksz (1) zaklatás (2) zene (1) zöldség (3) zöld turmix (1) Zsámbék (1) Zsarolás (1) zsebpénz (1) zsírégetés (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása