Bőrünk szépségének, rugalmasságának megőrzéséhez elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot vegyünk magunkhoz nap mint nap. Az azonban egyáltalán nem mindegy, mi kerül a pohárba: mellőzzük a koffeintartalmú, szénsavas-cukrozott italokat és az alkoholt, helyettük részesítsük előnyben a szénsavmentes ásványvizet, a gyógyteákat vagy az alábbi vitamindús zöldség-gyümölcs koktélokat!
A legjobb, ha az alapanyagokat frissen szerezzük be és csak a fogyasztás előtt préseljük ki a levüket vagy turmixoljuk össze őket, vagy ha erre nincs mód – mert épp nincs szezonja a kiválasztott gyümölcsnek vagy zöldségnek vagy munkahelyünkön nehézkes lenne vitaminkoktélt készíteni – vásároljunk készen kapható bio gyümölcs- vagy zöldséglevet! Drogériákban, bioboltokban, webshopokban és a nagyobb szupermarketek polcain is megtalálhatjuk őket.
Fotó: innen
Méregtelenítő mix
Hozzávalók: 3 közepes méretű sárgarépa, 1 alma, ½ citrom, 1.5 dl céklalé, 1.5 dl szénsavmentes ásványvíz
A sárgarépát alaposan mossuk meg, majd hámozzuk meg és vágjuk karikákra, akárcsak az almát, aminek magházát is el kell távolítani. Tegyük turmixgépbe, csavarjuk rá ½ citrom levét, öntsük fel a céklalével és turmixoljuk össze. Ha elkészült, hígítsuk hűtött ásványvízzel!
A szabad gyökök ellen
Hozzávalók: 12 dkg vörös- vagy fekete áfonya, citromlé, 1.5 dl búzafűlé, 1.5 dl szénsavmentes ásványvíz
Mossuk meg az áfonyát és tegyük a turmixgépbe. Öntsük rá a búzafű levét, adjunk hozzá pár csepp citromlevet és turmixoljuk össze. Kóstoljuk meg, és ha túl töménynek vagy sűrűnek érezzük, keverjünk hozzá egy kis ásványvizet.
Bőrvitamin-koktél
Hozzávalók: 3 sárgarépa vagy 1.5 dl sárgarépalé, 2 puha körte, 1.5 dl lehetőleg frissen facsart narancslé, 1.5 dl szénsavmentes ásványvíz
A sárgarépát mossuk meg, hámozzuk meg és daraboljuk fel. A körtét is mossuk meg alaposan, távolítsuk el a magházát és vágjuk kisebb darabokra. Tegyük a turmixgépe, öntsük rá a narancslevet, majd turmixoljuk össze. Ha túl sűrűnek találjuk, keverjük össze az ásványvízzel!
Hidratáló uborkaital
Hozzávalók: ½ kígyóuborka, 2 dl natúr joghurt, 1.5 dl szénsavmentes ásványvíz, aki szereti, annak 3-4 mentalevél
Az uborkát mossuk meg, vágjuk le a végét és szeleteljük fel. Tegyük a turmixgépbe, öntsük rá a joghurtot majd dolgozzuk össze. Aki szereti a mentolos ízt, néhány mentalevelet is tehet bele, mielőtt összekeverné a hozzávalókat. Ha túl sűrű lenne, kevés ásványvízzel hígíthatjuk.
#nempromóció #nemszponzorálttartalom #nekünkbejött #őszicsemegék
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.